След като анонсира плановете си за отказ от ядрената енергия

...
След като анонсира плановете си за отказ от ядрената енергия
Коментари Харесай

В Азия в момента се строят 35 реактора

След като анонсира проектите си за отвод от нуклеарната сила през 2000 година и усили вложенията в чиста сила, Германия излиза на последната права: през идващите седмици страната ще спре работата на три от шестте оставащи атомни централи. Останалите три ще спрат работа в края на 2022 година

И защото няма проекти за нови реактори, това ще трансформира Германия в едвам втората в света (заедно с Италия), която стопира всичките си реактори. Както статистиката на Statista демонстрира, останалата част от света надалеч не счита да се отхвърля от този източник на електрическа енергия.

Азия излиза отпред — макар злополуката във Фукушима от 2011 година Япония към момента има 33 работещи реактора, като се възнамерява прибавянето на още 11. Индия възнамерява да утрои броя на централите до общо 72, а Китай предвижда построяването на 168 реактора — в допълнение към в този момент строящите се 18 и плануваните 37. Или общ растеж от 337.

Общо, в Азия сега се строят 35 реактора. Европа е втора с 15.Макар че постоянното нарастване на потреблението на електрическа енергия и актуалният дефицит на изкопаеми горива да вършат атомната сила стопански разумна и чиста опция на хартия, технологията към момента крие редица опасности, изключително когато става въпрос за нуклеарните боклуци.

Брой на реакторите, които 1) сега се строят; 2) планувани са; 3) препоръчани са.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР