След като 9 дни беше в неизвестност, 12-годишният Александър беше

...
След като 9 дни беше в неизвестност, 12-годишният Александър беше
Коментари Харесай

Какво е състоянието на Сашко и има ли следи от насилие

След като 9 дни беше в неопределеност, 12-годишният Александър беше открит в приемливо положение. Детето е минало през голям брой проучвания в „ Пирогов ”, където е настанено. Прегледан е от най-хубавите експерти по детско здраве, работещи в лечебното заведение.

Момчето ще остане в отделението по реанимация. Кръвните му проучвания демонстрират, че е намирало метод да приема вода и храна. Здравният министър Асен Меджидиев увери, че за Александър се поставят най-хубавите грижи. С детето е и неговият татко.

Психолози ще работят с момчето, което към момента не е говорило. От „ Пирогов ” оповестиха: „ Нощта мина умерено за 12-годишното момче, настанено в Детската реанимация на болничното заведение. Детето е в устойчиво положение, без непосредствена заплаха за живота ”.

 Сашко

Следи от принуждение по детето на този стадий не са открити. Това сподели Албена Стоилова от прокуратурата в Перник на специфичен брифинг пред медиите, предава " Дарик ". 

" За първи път можем да се поздравим от доста време насам и това се случва с помощта на напъните на хилядите доброволци и несъмнено на експертите, които доведоха издирването на Сашко до сполучлив край. Краят на издирването, обаче, напълно не значи завършек на следствието, което ще продължи, с цел да се откри дали Сашко е станал жертва на закононарушение ", добави още Стоилова

Предстои да се разпореди съдебно-медицинската експертиза. Сашко е освидетелстван от органа на следствието в наличието на бащата, конфискувани са облеклата, с които е било открито, като те са били и тези, с които е изчезнало на 11 ноември. Ще се търсят следи и по тялото, и по облеклата.

Има няколко версии, включително и такава за похищение и държане някъде срещу волята. Предстои да се прегледат всичките. Единственото съмнение, която може да се изключи, е това за най-тежкото посягане - по отношение на живота, споделиха от прокуратурата.

 татко на Сашко

" Нямаме сведения от бащата да е желан откуп, самият той няма конфликтни връзки с някого, не са отправяни закани към него или други членове на фамилията ", добави още Албена Стоилова.

" Детето все още не е съумяло да приказва, само че ние ще се опитаме на по-късен стадий, когато положението му разрешава и благодарение на експерти, а и в наличието на бащата да получим някакви сведения за случилото се ". Стоилова разясни, че през днешния ден предстоят разпити и на доброволците, които са го разкрили.

Майката на Сашко не е в България, само че и тя ще бъде подложена на разпит.

Ще се извърши подробен оглед на труднодостъпното място, където беше открит Александър.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР