След катастрофата с убити двама полицаи в БургасДелото започва на

...
След катастрофата с убити двама полицаи в БургасДелото започва на
Коментари Харесай

Съд за Омар за превоз на 47 нелегални мигранти

След злополуката с убити двама служители на реда в Бургас
Делото стартира на 19 април

Делото против сириеца Омар Абдан и двама негови сънародници за опита да преведат 47 незаконни мигранти с рейс започва на 19 април в Бургаския областен съд. При гонката с автобуса през август предходната година бяха убити двама служители на реда в морския град, пробвали да спрат транспортното средство. За гибелта на чиновниците на Министерство на вътрешните работи има настрана досъдебно следствие, което още не е завършило.

Сега Омар, който няма брошура, и двамата му приятели ще дават отговор за незаконното подкрепяне на мигранти от Сирия, Мароко и Иран да преминат през българска територия, превозвайки ги по метод, рисков за техния живот. Сириецът ще бъде съден и за това, че е управлявал пътническия рейс, който не е регистриран по българския законов ред. Третото обвиняване против Омар е за ръководство на автобус, който е бил с нидерландски регистрационни табели, издадени за друго транспортно средство. Сириецът ще дава отговор пред закона и, че е попречил на служители на реда да изпълнят отговорностите си.

За злополуката, при която починаха двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи, следствието е пред привършване и се чака скоро обвинителния акт да бъде импортиран в съда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР