След извършени констатации заизключително много невръчени наказателни постановления и електронни

...
След извършени констатации заизключително много невръчени наказателни постановления и електронни
Коментари Харесай

МВР: „Гранична полиция“ ще проверя за невръчени глоби

След осъществени констатации за извънредно доста невръчени наказателни постановления и електронни фишове за санкции, със заповед на заместник-директора на Главна дирекция „ Гранична полиция “ са дадени инструкции да се прави информация за невръчени електронни фишове на всички влизащи и напускащи страната български жители. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР). Целта на мярката е по-голяма събираемост на санкциите от осъществени нарушавания на Закона за придвижването по пътищата, съобщи Дарик.

Категорично опровергаваме медийни изявления , в които се споделя, че персоналните документи на жители са били арестувани от „ Гранична полиция “, до момента в който не заплатят санкциите си от пътни нарушавания, показват още от Министерство на вътрешните работи.

От Министерството припомнят, че след връчване на електронен фиш или наказателно разпореждане, санкцията може да се заплати в избран период, без това да се прави незабавно на граничния пункт. Опашки обаче са се образували заради желанието на жители да заплатят своите санкции незабавно.

С цел облекчение на пътния трафик по граничните контролно-пропускателни, заповедта за връчване на наказателни постановления и електронни фишове през почивните дни няма да се извършва.

Припомня ме, че от 16 октомврифункционира системата за електронно връчване на фишове и наказателни постановленияза нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР