След извършена проверка Софийска градска прокуратура (СГП) постанови отказ да

...
След извършена проверка Софийска градска прокуратура (СГП) постанови отказ да
Коментари Харесай

Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство срещу отровената вода на Таско Ерменков

След осъществена инспекция Софийска градска прокуратура (СГП) постанови отвод да се образува досъдебно произвеждане против народния представител Таско Ерменков за публикувана от него информация посредством „ Facebook “ за качеството на водата в София. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Проверката е осъществена във връзка постъпил сигнал от народните представители Тома Биков и Данаил Кирилов. В хода ѝ е открито, че на 19 май 2018 година в обществения си профил в обществената мрежа „ Facebook " Таско Ерменков споделил информация, получена от трето лице, че питейната вода в гр. София е инфектирана и/или отровена, заради което съществува сериозна голяма заплаха за живота и здравето на софиянци.

Публикацията била съпроводена с зов от страна на Ерменков институциите да вземат отношение по по този начин постъпилата информация и в случай че това е подправена вест, да я оборят.

По –късно същия ден той разгласил още веднъж посредством своя профила във „ Facebook “ изказване на пресаташето на "Софийска вода ", в което се отричало водата на София да е нечиста или отровена.

Междувременно голям брой жители се срещнали с обявата и споделили персонално или посредством интернет известия, че са разбрали тази информация и от други неофициални източници.
След обширен разбор на интернет интензивността на Таско Ерменков по тематиката, както и на наличието на правната норма на закононарушението по член 326 от Наказателен кодекс (подаване на погрешни повиквания и заблуждаващи сигнали за опасност) е открити, че дейностите на Ерменков не попадат в приложното ѝ поле.

По своя темперамент оповестеното от него известие на персоналния му профил във “Фейсбук “ не съставлява заблуждаващ сигнал за паника, а се касае до субективна интерпретация и оценка на създателя за коментираните обстоятелства
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР