След извънредния брифинг, който ГЕРБ даде, стана ясно, че те

...
След извънредния брифинг, който ГЕРБ даде, стана ясно, че те
Коментари Харесай

Габриел оттегля кандидатурата си за премиер - какво следва?

След изключителния брифинг, който ГЕРБ даде, стана ясно, че те се отхвърлят от концепцията за съставянето на държавно управление и номинираният за министър-председател Мария Габриел ще подава декларация за желанията си. Какво следва от тук нататък изясни особено за " Фокус " конституционалистът доцент доктор Борислав Цеков:

" При състояние, че няма съглашение за конструкция и личен състав, които претендентът за министьр-председател да предложи, то той/тя следва да подава документално в Народно събрание своя отвод ", каза Цеков.

" На свое последващо съвещание Народно събрание би трябвало да установи с решение този отвод и по този начин дв завърши тази част от процедурата по член 99 от Конституцията. Вече имахме подобен проблем през 2021 година с претендента за министър-председател на Има Такъв Народ (бел. ред. Пламен Николов). След като това стане, президентът организира съвещания и връчва изследователски мандат на претендент, посочен от втората по бройка парламентарна група ", разясни Цеков.

Консултациите

" Продължават в рационален период. След връчването на изследователски мандат на посочен от втората по бройка парламентарна група претендент - има 7 дни за показване на конструкция и състав пред президента ", сподели конституционалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР