След извънредна среща с вицепремиера Томислав Дончев, от петролната и

...
След извънредна среща с вицепремиера Томислав Дончев, от петролната и
Коментари Харесай

Експерти предлагат как да паднат цените на горивата

След изключителна среща с вицепремиера Томислав Дончев, от петролната и газова асоциация оповестиха, че са подготвени да разгласяват себестойността на горивата, в случай че антимонополната комисия позволи, предава БТВ.

Големите вериги оферират през зимата да не се влага биодобавка, която в допълнение оскъпява горивата. Това ще спести няколко стотинки в крайната цена, само че съгласно страната не трябва да се прибързва.

„ Би улеснило водачите, тъй като добавката от време на време затруднява работата на мотора през зимата, само че тя не е безспорна. Такава мярка би концентрирала потреблението на по-скъпата добавка през летния сезон ”, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев.

От петролната асоциацията обясниха, че ограниченията, които оферират, изискват законови промени и резултатът няма да се усети след ден – два, а цената към този момент пада.

„ Не поради митингите, в случай че следите цената на суровия нефт, ще видите, че цената на суровия нефт падна съществено, оттова и в крайния артикул в бензиностанцията ”, сподели Андрей Делчев, ръководител на БПГА.

Другите вероятни ограничения плануват понижаване на личния състав в бензиностанциите, както и обществено оповестяване на цените.

„ Това би могло да бъде интерпретирано и като мярка, която дава късмет на разнообразни търговци да се сговарят по-лесно за цени. Няма безспорна мярка – дайте ни време ”, съобщи Томислав Дончев.

Реакцията от страна на Комисията за защита на конкуренцията към момента няма.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР