След изненадващо песимистична оценка на войната на Москва с Украйна

...
След изненадващо песимистична оценка на войната на Москва с Украйна
Коментари Харесай

Руски военен експерт се отказа от мрачната си прогноза за войната

След изненадващо песимистична оценка на войната на Москва с Украйна по време на изява по съветската държавна телевизия по-рано тази седмица, военният специалист Михаил Ходарьонок обществено даде заден ход, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5427
Да се счита, че украинците биха могли да стартират контранастъпление, е " мощно пресилено ", съобщи 68-годишният Ходарьонок в предаването " 60 минути " късно в сряда.

Политическото токшоу, този път озаглавено: " Успехите на съветските военновъздушни и галактически сили ", беше същото, в което Ходарьонок единствено преди два дни беше декларирал, че три месеца след началото на войната украинските въоръжени сили са надалеч от разпад.

Предаването нормално се счита за рупор на Кремъл. Критичните отзиви в Русия значително се премълчават в общественото пространство. Нов закон планува и до 15 години затвор за хипотетични " подправени вести " за въоръжените сили на Русия.

Макар и наскоро Ходарьонок да беше подчертал мощната воля на украинските бойци да се бият и смисъла на оръжията им от Запада, в този момент той акцентира, че съветските въоръжени сили особено търсят и унищожават непознати оръжия.

" Скоро всичко, което ще остане от американските гаубици, ще бъде единствено спомен ", сподели той.

По-късно редакторите още веднъж вмъкнаха тези думи в предаването като откъс с огромни букви.

Много фенове по света бяха изумени по-рано тази седмица, когато чуха Ходарьонок да споделя по какъв начин " целият свят е против нас " във войната с Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР