След изморителния ден и релаксиращия душ няма нищо по-приятно от

...
След изморителния ден и релаксиращия душ няма нищо по-приятно от
Коментари Харесай

Колко често да перем кърпите у дома?

След изморителния ден и релаксиращия душ няма нищо по-приятно от пухкава забрадка, която да увием към тялото си. Усещането обаче няма да е изключително освежаващо, в случай че хавлията за баня гъмжи от микроби. А това, става известно, се оказва огромен проблем в доста семейства.

Заблуда е да смятате, че кърпата ви е хигиенична за повторна приложимост, единствено тъй като по нея няма петна. Всъщност какъв брой постоянно би трябвало да перем кърпите вкъщи, в случай че желаеме да съблюдаваме в действителност безупречна персонална хигиена?

Според експертите по дерматлогия домашните хавлии могат да се трансфорат в развъдник на голям брой микроби, в случай че не се перат задоволително постоянно. Например кърпите за баня могат да се употребяват 2-3 пъти преди пране, само че това единствено с ангажимента, че след всяко мокрене се оставят на уместно място, където да изсъхнат добре.

От друга страна, в случай че си вземате душ във фитнеса и слагате влажната хавлия в раницата си, това ще способства за бързото размножаване на бактерии. Така че такива кърпи е добре да се перат непосредствено след всяка подготовка.

Но дано се върнем назад вкъщи. Обърнете внимание, че кърпите за ръце и тези за лице също би трябвало да се перат допустимо най-често. Най-добре е да употребявате обособена чиста забрадка всеки ден. Хубаво е също по този начин всеки обособен член на фамилията да си има негови кърпи за персонална хигиена.

 Пране на кърпи

Учените дават и един доста значим съвет, касаещ поддържането на чисти хавлии в банята и тоалетната. Преди да пуснете водата в тоалетната, постоянно затваряйте капака на тоалетната паница. В противоположен случай мръсни капчици вода могат да напръскат чистите кърпи, намиращи се наоколо, и по този начин да разнесат евентуално рискови микроби.

Какво би се случило, в случай че не перете кърпите и чаршафите си задоволително постоянно? Мръсното спално долни дрехи и хавлии гъмжат от бактерии и гъбички. Те могат да разпространят и вируси по кожата и ноктите ви. Впоследствие има риск да стартират да ви тормозят сърбеж, гъбички по ноктите и краката, брадавици и други

Как да перем кърпите си? Не смесвайте кърпите си с други облекла, тъй като това може да аргументи разпространяване на микроби. Винаги ги перете с топла вода, с цел да убиете микробите. По предпочитание можете да ползвате и белина за спомагателна стерилизация. Също по този начин след пране ги простирайте незабавно или ги сушете. Не ги задържайте в пералнята, до момента в който са мокри, тъй като по този начин създавате условия за размножаване на бактерии.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР