След издирвателна операция бе локализиран български турист, изгубил се в

...
След издирвателна операция бе локализиран български турист, изгубил се в
Коментари Харесай

Спасиха български турист, изгубил се в Румъния

След издирвателна интервенция бе локализиран български екскурзиант, изгубил се в Румъния. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

На 24 януари група български туристи в Румъния подали сигнал, че техен непосредствен, измъчен от деменция, се е качил в автомобил е потеглил в незнайна посока . Те потърсили помощ на телефон 112. Клетката на мобилния оператор трансферирала позвъняването им към центъра в България.

Служител на Единният европейски номер за незабавни повиквания в София приел позвъняването и осъществил връзка с румънските си сътрудници. Той отправил молба да бъде задействана оперативна процедура по търсене.

Няколко часа по-късно издиравтелните дейности дали резултат . Българският екскурзиант бил открит в положително общо физическо положение сред градовете Бекет и Дабулени.

От Министерство на вътрешните работи показват, че при избиране на Европейският номер за незабавни повиквания 112 в пограничните региони е допустимо позвъняванията да попаднат в център за обслужване на незабавни повиквания в прилежаща страна. Това се дължи на обстоятелството, че в някои погранични региони сигналите на мобилните оператори в прилежащата страна са по-силни.

За да избегнем този проблем е належащо да настроим ръчно мобилния си уред на мрежата на телекомуникационния оператор, на който сме клиент. Това ще подсигурява, че при избиране на телефон 112 сигналът ще бъде пренесен до центъра за незабавни повиквания, обслужващ съответната територия, разясняват от ведомството.
 След часове търсене откриха 4-годишно дете, изгубило се в гора край Радомир Обновена
След часове търсене откриха 4-годишно дете, изгубило се в гора край Радомир

Момченцето е в положително състояние
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР