След изборите в Република Северна Македония и в България има

...
След изборите в Република Северна Македония и в България има
Коментари Харесай

Зоран Заев: След изборите имаме добър шанс с България

След изборите в Република Северна Македония и в България има добър късмет да се откри решение за блокадата от България на македонската европейска интеграция , съобщи през днешния ден министър председателят на Северна Македония Зоран Заев , представен от уеб страницата Сакам да кажам.

" Щом изборите свършат, всички политици, и у нас, и в България, и на всички места стават по-разумни и по-отговорни, в сравнение с преди изборите. Завършването на изборите у нас и в България ще е първата причина да имаме добър късмет. Втората причина е, че се движим по добър път в диалозите. Взаимното съгласие е все по-налично в диалозите и имам вяра, че посредством разговор ще потвърдим добросъседството, другарството и съдействието с България ", сподели Заев.

Той чака позитивните послания да продължат и на Срещата на високо ниво в Словения идната седмица.

" Приемам изказването на моя сътрудник, премиера Стефан Янев, като положително, положително обръщение. В сряда в Словения ще имам среща с президента Румен Радев, дружно с висшите представители на Европейски Съюз, с премиера Янез Янша , на срещата ще участват канцлерът Ангела Меркел, президентът Еманюел Макрон и доста други европейски водачи и ще потвърдим, че това е пътят ", сподели Заев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР