След изборите темата за създаването на единна разузнавателна служба отново

...
След изборите темата за създаването на единна разузнавателна служба отново
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Ще повдигнем темата за сливането на разузнаванията след изборите

След изборите тематиката за основаването на единна разследваща работа още веднъж ще бъде повдигната, сподели през днешния ден пред публицисти във Варна военачалник Атанас Атанасов, съпредседател на ПГ на „ Продължаваме промяната-Демократична България “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според него има огромна възможност обединяването на военното и цивилното разузнаване да се случи. По думите му поради идните локални избори са зародили проблеми, само че те може да бъдат преодолени.

През тази седмица внесохме два законопроекта, които касаят метода на ръководство на бранш „ Сигурност “, само че задържах този за единната разследваща работа по тактически аргументи, изясни Атанасов.

Той посочи, че концепцията е страната ни да приложи немския модел. По думите му в тази страна има единна разследваща работа и тя е доста ефикасна. България от години има единна контраразузнавателна работа – ДАНС, по същия метод би трябвало да стане и с разследващите служби, добави Атанасов.

И акцентира, че те би трябвало да запазят вътрешна автономност, тъй като имат разнообразни задания. Добре е информацията да се събира на едно място и да се проучва, а ръководството на страната да я получава подредена, а не двете служби да чакат, че министър председателят ще играе ролята на анализатор, бе позицията на Атанасов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР