След изборите сякаш сме в политически цирк. Е, не е

...
След изборите сякаш сме в политически цирк. Е, не е
Коментари Харесай

Политически фарс

След изборите като че ли сме в политически цирк. Е, не е единствено в този момент, ние сме в политически цирк непрестанно, само че актуалната стратегия е изключително запаметяваща се. 
ГЕРБ още веднъж са първа политическа мощ. Цирк! Хайде на представлението! Дресировка, клоуни, илюзионисти, кукли на конци, вентролози (говорещи с корема)... Циркаджии всевъзможни! А народът люпи семки и се забавлява. Да има вяра ли, да не има вяра ли? 
Още в самото начало представлението на Народното събрание стартира с цирк. Основният хамлетовски въпрос, занимаващ бъдещите депутати дни наред, беше: да бъдат ли поканени на откриването посланиците на Русия и Беларус, да не бъдат ли? В последна сметка не бяха поканени. Нарушение на протокола и недодялан политически гаф, а не просто цирк. И въпросът е, като в онази приказка за левент Гюро: имат ли глави, нямат ли... Ами имат нещо, което май единствено за носене на американски шапки става.  
После стартира изборът на ръководител на Народното събрание. Дни наред. И тези, дето не можаха да се схванат дни наред, ще гласоподават закони, ще вземат решение съдбините на България! Трагикомедия...
Направо гротесково си беше назначението на две марионетки като консултанти за основаване на държавно управление: някогашен президент, самоопределил се като " ирландска пастирка ", и просълзен за НАТО като в сапунен сериал безконечен атлантик. Поредният смахнат американски план, целящ да спре всяка мисъл за отклоняване от светлото евро-атлантическо бъдеще, напълно ни взе за... Нали се сещате кой върви след пастирките?
Защото мантрата " евро-атлантическо държавно управление " в действителност е метафора на антибългарско държавно управление. Все повече хора на Запад са наясно, че ръководещите върхушки, които са свързани, преплетени с американските ползи, вредят както на Европа, по този начин и на националните ползи, на личните си нации. 
Тъпо е, напряко идиотско, когато си несръчен дресьор, да си пъхаш главата в устата на тигъра. По-скоро не дресьор си, а питомен или даже дрогиран, което обаче няма да ти помогне. 
И следващата идиотщина е реалност: до седмица трябвало да се гласоподава изпращане на военна помощ за Украйна. Кукли на конци се пробват да се вършат на същински артисти, само че от това циркът единствено още по-бързо се трансформира в покруса за народа. 
Какво ли още ни чака?!
Народът ни, който е най-бедният в Европа, разчита на всякакви европомощи да си купи билетите за цирка. А тези билети в действителност ще ги заплащат нашите деца, внуци, правнуци... С непрестанно увеличаващите се лихви. 
Какъв ти тук цирк? Нека не наскърбяваме цирка. Това е развлекателно, красиво и в това време доста съществено изкуство. Една неверна стъпка и си паднал от въжето. Артистите са същински експерти, които с години упражняват своите номера. И в действителност играят за народа - да го накарат да не помни най-малко за момент онази, подправената, пошла реалност. Докато огромна част от политиците ни са дилетанти или просто марионетки. Достоен обект за ирония. 
По-скоро фарс, освен това много безсрамен, играят нашите управници. Фарс, който доста елементарно може да се трансформира в покруса, в случай че народът не се осъзнае в точния момент...
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР