След изборите ГЕРБ няма да влиза в коалиция с БСП.

...
След изборите ГЕРБ няма да влиза в коалиция с БСП.
Коментари Харесай

Бойко Борисов обеща да не се коалира с БСП

След изборите ГЕРБ няма да влиза в коалиция с Българска социалистическа партия. Такъв ангажимент пое лидерът на герберите Бойко Борисов на среща с партийци, която се предаваше онлайн по Facebook. Само две седмици по-рано той взе участие в среща със соцлидера Корнелия Нинова, на която съобщи, че партията му би трябвало да се откаже от решението си в никакъв случай да се взе участие във властта взаимно с левицата. Тогава обаче той имаше поради, че след предварителните избори на 2 април е допустимо програмно държавно управление с общата поддръжка на герберите и социалистите. За подобен кабинет няма потребност двете политически сили да влизат публично в коалиция. Иначе казано, днешният ангажимент на Борисов няма изключително значение.

„ Партията не реагира добре даже единствено да се беседва с Българска социалистическа партия. Аз отидох (на срещата с Нинова – бел.а.), тъй като съм благородник “, изясни през днешния ден герберският водач.

Той не прояви изключително предпочитание да навлиза по-дълбоко в бъдещите си съдружни проекти. Вместо това избра да разисква държанието на Политическа партия и Демократична България. Намерението на двете обединения да се съберат за общо присъединяване на изборите Борисов разтълкува като демонстрация на боязън от тяхна страна, че няма да могат да победят ГЕРБ, в случай че не обединят електоратите си. Бившият министър председател настоя Политическа партия и Демократична България да заявят, също като него, че няма да се съюзяват с Българска социалистическа партия, само че предсказа, че ще го създадат, в случай че видят, че с депутатите на левицата могат да създадат държавно управление.

По отношение на преназначеното служебно държавно управление коментарът на Борисов беше, че познава доста от членовете му, тъй като " те бяха на по-ниски позиции в нашето ръководство ", както той се изрази. Герберският водач разказа премиера Гълъб Донев като " извънредно прагматичен, сдържан, порядъчен човек, който си прави работата, подобен е бил години наред при нас ".

Експремиерът на процедура се съгласи с изказванието на президента Румен Радев, че партиите са абдикирали от ръководството на страната. " Ние му даваме властта (на Радев - бел.а.), той я упражнява, а ние си приказваме какво ще вършим на локалните избори ", разказа Борисов политическата обстановка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР