След избори е нормално да има правителство, след като всеки

...
След избори е нормално да има правителство, след като всеки
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски: Нормално е след изборите през ноември да се състави правителство

След избори е обикновено да има държавно управление, откакто " всеки поотстъпи малко ". Това съобщи за Българска национална телевизия някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски. Той участва на освещаването на параклиса на двореца " Врана ", който е бил опустошен след 9 септември 1944 година

Премиерът на България от 2001 година до 2005 година Симеон Сакскобуготски разяснява през днешния ден, че е обикновено след изборите през ноември да се сформира държавно управление.

" И да се надяваме като всички други страни всеки да поотстъпи малко, да погледнем на нещата по един прагматичен, реален метод и да бъде за положително на всички ", съобщи Симеон Сакскобургготски.

Посъветва днешните депутати да мислят за България на първо място. Той разяснява и делата, които води против страната ни в Страсбург и отрицателните мнения за това, като сподели, че в тази ситуация се пази. Преди дни стана ясно, че наложеният от България мораториум върху комерсиалното прилагане на парцелите на царското семейство е нарушил правата му.

" Ако някой е дал нещо, живота си на България, мисля, че съм аз. Да не бързат с такива изявления. Като му пристигна времето ще се произнеса и за решението, това са 52 страници, 12 години са ревизирали всичко това съдът в Страсбург. И както съдът предлага 6-месечен интервал да се договорим с страната, само че намирам, че е доста грозно, след всичко, което изтърпях тези 12 години, лишенията, които ми постановиха напълно незаслужено да се приказват такива работи ", съобщи Симеон Сакскобургготски.

Днес той, щерка му Калина, шурей му Китин Муньос и внукът му Симеон-Хасан участваха на освещаването на дворцовия параклис " Св. цар Борис Покръстител и св. Йоан Рилски " във Врана. Той носи имената на небесните настойници на цар Борис Трети и кралица Йоана. Параклисът е построен още по времето на цар Фердинанд, само че опустошен през 1946 година.

" След това на гроба на цар Борис още веднъж царицата е построила параклис, където е положен, само че и този гроб бива взривен и тялото на царя изчезва оттова и в този момент, популярност богу, толкоз година по-късно имаме опция да присъстваме на освещаването на напълно построения нов параклис, в който обаче са детайлите от остарелия параклис ", съобщи отец Николай.

Иконостасът, евангелието, олтарната икона с лика на св. цар Борис са от остарелия параклис. Иконата е върната от патриарх Неофит през 2017 година и с това стартира реставрацията. Със средства са помогнали Фонд " цар Борис Трети и кралица Йоана " и софийска и пловдивска епархии.

" Това, че през днешния ден се възвръща, след толкоз години, е значимо, тъй като това, което липсва на България и на българите последните години, е духовността и обединяването ", съобщи Явор Кирилов, секретар на Симеон Сакскобургготски.

Подаръци за параклиса са изпратили Вселенския и Руския патриарх както и патриарх Неофит. Той ще бъде отворен за всички.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР