След историческия пробив в отношенията с Македония, вчера България постигна

...
След историческия пробив в отношенията с Македония, вчера България постигна
Коментари Харесай

Каракачанов: Признаването на българско малцинство в Албания е още един успех в политиката на България

След историческия пробив в връзките с Македония, през вчерашния ден България реализира още един триумф в политиката си на Балканите. Това се показва в позиция на вицепремиера, министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване Красимир Каракачанов по отношение на признатия през вчерашния ден от Народното събрание на Албания Закон за националните малцинства. Позицията е публикувана от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

"След десетилетия на борби, замяна на историята и подривна активност от страна на проюгосласки коминтерновски почитатели, след тежки диспути и още по-тежки дипломатически договаряния, албанският парламент призна съществуването на българско малцинство в страната. До този миг нашите сънародници бяха пришивани към така наречен македонската общественост ", показва Каракачанов. По думите му с признатия закон е върната историческата правдивост.

"С това се поставя завършек на опитите българското население в Албания да бъде асимилирано и да му бъде налагано непознато, измислено национално съзнание ", счита Каракачанов.

"Една от идеите на Вътрешна македонска революционна организация, която в своята 124-годишна история постоянно се е борила за правата на българите на Балканите, се увенча с триумф за целия български народ ", показва Каракачанов и напомня, че още през 2008 година е упорствал българското държавно управление да употребява кандидатстването на Албания в НАТО, с цел да реши въпроса за българското малцинството в Албания.

"Девет години по-късно, с помощта на "Обединени патриоти " в ръководството и национално виновната политика на сегашния кабинет, ние въпреки всичко успяхме ", разяснява Каракачанов. Според него този акт сподели, че когато България има ясна цел и употребява пълноценно своите външнополитически запаси, всяка задача е изпълнима.

"Това стана с помощта на работата на депутатите - патриоти в Народното събрание, ясната визия на премиера Бойко Борисов за ролята на България като фактор на балканския район и особено наблягам - напъните и енергичната активност на външния министър Екатерина Захариева. Да не забравяме и работата на европейската политическа сцена посредством нашите депутати в Европейския парламент в лицето на Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация и Андрей Ковачев от ГЕРБ. И успяхме, тъй като не се разделяхме, а работихме дружно в името на националния интерес ", показва Каракачанов.

"С историческия триумф в Албания, ние още веднъж дадохме образец за силата на девиза, изписан на постройката на българското Народно заседание "Съединението прави силата ". След десетилетия на плаха, безлична и нихилистична външна политика, България направи втората огромна крачка във външната политика, след Договора за добросъседство с Македония, с което заема своето място като фактор на непоклатимост на Балканите ", отбелязва Каракачанов. "Ние сме длъжни да продължим да слагаме над всичко правата и ползите на българските общности зад граница. Ние ще продължаваме да работим за такава национално виновна и почтена външна политика ", споделя още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР