След искането на украинското правителство за помощ в областта на

...
След искането на украинското правителство за помощ в областта на
Коментари Харесай

ЕС координира предоставянето на спешна помощ за Украйна

След настояването на украинското държавно управление за помощ в региона на гражданската отбрана Европейската комисия насочва спомагателни доставки на медицински консумативи, като комплекти за първа помощ, защитно облекло, дезинфектанти, както и палатки, противопожарно съоръжение, електрически генератори и водни помпи, които са били препоръчани на Украйна, заяви представителството на Европейска комисия в София.

Тази поддръжка посредством Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз за Украйна включва оферти от: Словения, Румъния, Франция, Ирландия, Австрия, към този момент направени предходната седмица, както и спомагателна помощ от Хърватия, Германия, Италия, Литва, Испания, Дания и Швеция, която включва над 2 милиона артикули от първа нужда.
 Депутатите единомислещи за филантропичната помощ за Украйна
Депутатите единомислещи за филантропичната помощ за Украйна

Министерски съвет ще може да утвърждава спомагателни разноски

Освен това комисарят за ръководство при рецесии Янез Ленарчич беседва с министрите на Румъния, Полша, Унгария и Молдова, с цел да разиска по какъв начин Европейски Съюз може да им помогне по отношение на закрилата на украинци, бягащи от страната си. Миналата нощ Молдова задейства Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз , като изиска помощ за ръководството на миграционните потоци.

Координационният център на Европейски Съюз за реагиране при изключителни обстановки е в непрекъснат контакт с Украйна и управляващите на прилежащите страни, с цел да провежда спомагателна помощ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР