След интервюто на Кирил Петков, в което казва, че е

...
След интервюто на Кирил Петков, в което казва, че е
Коментари Харесай

Нинова: Сега чакам Христо Иванов да каже, че лично е карал оръжия с лодка от Росенец до Киев

„ След изявлението на Кирил Петков, в което споделя, че е изнасял скрито оръжие за Украйна, през днешния ден и ген. Атанасов приказва за диалози с президента Зеленски по време на визитата им в Украйна “, написа във Facebook водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя регистрира, че в последните седмици ГЕРБ, Демократична България и Политическа партия се състезават кой ще се постави повече на външни настойници.

Ето какво още написа Нинова:

Борисов се похвали, че с помощта на него Народно събрание е решило да предоставяме  оръжие за Украйна, а Политическа партия и Демократична България не го създали, тъй като Българска социалистическа партия ги серпантина в държавното управление.

Борисов в собствен жанр им хвърли въдицата и те я лапнаха като шарани. Кирил Петков се хвърли да изяснява, че в действителност той е първенеца, защото от дълго време го правел скрито и избавил Украйна. А през днешния ден ген Атанасов, с цел да не остане по-назад, споделя, че по време на визитата на двамата в Украйна,  Зеленски ги поздравил.

Сега очаквам Христо Иванов да каже, че персонално ги е карал с лодка от Росенец до Киев.  И за какво заедно да не обвинят за това Българска социалистическа партия и персонално Корнелия Нинова, която била излъгала левите гласоподаватели, съгласно президента Радев?

Значи по този начин, всички, които поддържаха износа на оръжие в Народното събрание и служебният кабинет, който го изнесе,  се сплотиха, с цел да обвинят единствената партия, която в държавното управление беше спирачка за това и те го знаят, а в Народното събрание гласувахме срещу и сезирахме Конституционния съд за противоконституционност на решението за даване на оръжие.

Е, към този момент прекалихте. Няма по какъв начин да ви го позволим.

1. България не е изнесла нито един патрон за Украйна.

2. Само Българска социалистическа партия от съдружните сътрудници в държавното управление отхвърли да пътува в делегацията до Украйна.

3. Само ние от съдружните сътрудници декларирахме изрично на външния министър на Украйна, когато беше на посещаване в българския парламент, че няма да предоставяме оръжие и че сме суверенна страна и никой не може да ни подрежда.

Очевидна е задачата: за повторно в предизборна акция да се удари Българска социалистическа партия. Няма по какъв начин да ви го позволим. Има публични органи, които позволяват тези покупко-продажби.

Искаме отговор от членовете на комисията МИИ, Министерство на вътрешните работи, МО, Министерство на външните работи, ДАНС, Военно разузнаване поставяли ли са автограф под покупко-продажби за Украйна, с медиатори за Украйна и с маршрут за Украйна. Одобрявали  ли са документ за краен консуматор Украйна? Ако отговорите са не, всички които настояват, че са правили нещо скрито зад тила на формалните институции и службите за сигурност, неотложно да понесат отговорност с цялата мощ на закона.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР