След Илон Мъск и Марк Зукърбърг получи предупредително писмо от

...
След Илон Мъск и Марк Зукърбърг получи предупредително писмо от
Коментари Харесай

ЕС предупреди и Зукърбърг за дезинформацията в Meta

След Илон Мъск и Марк Зукърбърг получи предупредително писмо от еврокомисар Тиери Бретон. Поводът е същият - Зукърбърг и компанията му Meta да бъдат по-внимателни и упорити в битката против дезинформацията в обществените им мрежи, оповестява CNBC.

Повод за предизвестието е внезапният скок на дезинформация и подправени вести в дните след началото на войната сред Израел и " Хамас ". Бретон " незабавно приканва " Зукърбърг да се увери, че системите на Meta са задоволително ефикасни. Той споделя, че чака отговор от създателя на Meta в границите на 24 часа.

" След терористичните офанзиви на " Хамас " против Израел в събота, бързо направихме специфичен действен център с специалисти, които деликатно да следят и дават отговор на бързо разрастващата се обстановка. Екипите ни работят непрекъснато, с цел да защитат нашите платформи и подхващат ограничения против наличие, което нарушава разпоредбите. Те се координират и с самостоятелни проверители на обстоятелства от района, с цел да понижат разпространението на дезинформация. Ще продължим да работим с развиването на спора ", разяснява представител на Meta пред CNBC.

Meta и главните ѝ обществени мрежи попадат в границите на най-строгите условия от новия Закон за цифровите услуги, който влезе в действие в Европейски Съюз през август т.г. Той планува спомагателни стандарти и правила, които би трябвало да се извършват от огромните платформи. В писмото си Бретон желае от Зукърбърг да показа и какви ограничения приготвя компанията му за другите избори, които предстоят в голям брой европейски страни, както и какво възнамерява да направи в борбата против дийпфейк клиповете.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР