След и взе над 2000 жертви, множество страни изпратиха помощ

...
След и взе над 2000 жертви, множество страни изпратиха помощ
Коментари Харесай

Множество страни изпращат помощ на Мароко след земетресението

След и взе над 2000 жертви, голям брой страни изпратиха помощ на бедстващите, оповестява " Ройтерс ".

Тунис изпрати екип в Мароко, който дойде в събота вечерта , с цел да подкрепи избавителните акции. Екипът включва към 50 парамедици, личен състав от профилирано звено и кучета търсачи, оповестиха чиновници на тунизийското вътрешно министерство през днешния ден. Изпратени са още съвременни устройства за термичен мониторинг, дрон за разкриване на жертви под руините и полева болница.

Външният министър на Испания Хосе Мануел Албарес заяви през днешния ден, че страната ще изпрати избавителни екипи , откакто е получила публично искане за помощ от Мароко. " Това е знак на испанска взаимност и на възприятието за другарство, което сплотява народа на Испания с народа на Мароко ", сподели Албарес пред радио Catalunya. Част от Испанското военно звено за изключителни обстановки (UME) също ще лети за Мароко, заяви испанската телевизия RTVE.
 Кралят на Мароко разгласи тридневен печал
Кралят на Мароко разгласи тридневен печал

Алжир е подготвен да отвори въздушното си пространство за филантропична помощ за Мароко

Франция е подготвена да помогне на Мароко, само че още не е даден знак за това , сподели представител на външното министерство на страната. Министерството открива фонд за вноски на локалните управляващи в поддръжка на дейностите за взаимност. На този стадий са обещани близо 2 милиона евро. Освен това доста френски компании се свързаха с министерството, с цел да заявят, че имат намерение да допринесат за напъните на Франция за поддръжка.

Телекомуникационната група Orange съобщи в събота, че ще отстрани таксите за своите клиенти за закрепени и мобилни диалози до Мароко до 16 септември. Нейните звена в Белгия, Полша, Румъния и Словакия също ще оферират безвъзмездни връзки до Мароко за една седмица.

Израелската национална работа за здравна помощ и незабавна помощ при бедствия " Маген Давид Адом " заяви, че нейният началник се е свързал с президента на мароканския Червен полумесец с предложение за помощ. " Представителите на " Маген Давид Адом " се приготвят да заминат в границите на идващите няколко часа ", се споделя в изказването. " Те ще се причислят към делегации от Министерството на здравеопазването и Израелските отбранителни сили. "
 Израел изпраща помощ на Сирия след земетресението
Израел изпраща помощ на Сирия след земетресението

Рядко съдействие сред десетилетни врагове

Алжир, който прекъсна връзките си с Мароко преди две години, съобщи, че ще отвори въздушното си пространство за филантропични и медицински полети до бедстващата страна. В изказване в събота президентството на Алжир съобщи, че е готово да даде филантропична помощ и да предложи всички свои материални и човешки запаси в символ на взаимност с мароканския народ, в случай че Мароко изиска такава помощ.

Турският орган за ръководство на бедствия AFAD съобщи в събота, че 265 филантропични служащи от органа, Турския червен полумесец и други турски НПО-та са в подготвеност да отпътуват до региона на земетресението, ако Мароко изиска интернационална помощ. Турция е подготвена да достави 1000 палатки в засегнатите региони.

Емирът на Кувейт Науаф Ал-Ахмад Ал-Джабер Ал-Сабах подреди на държавното управление да обезпечи всички нужни филантропични доставки за Мароко , заяви държавната осведомителна организация KUNA.

Пожарната работа на Тайван разгласи в събота, че е сложила екип от 120 спасители в подготвеност да отидат в Мароко сега, в който получат указания от външното министерство на Тайван.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР