След хранително отравяне петима младежи са били приети в бургаска

...
След хранително отравяне петима младежи са били приети в бургаска
Коментари Харесай

Петима младежи с хранително натравяне са приети в бургаска болница

След хранително отравяне петима младежи са били признати в бургаска болница. Това сподели Елица Карагьозова, представител на Регионална здравна ревизия в Бургас, представена от радио " Фокус ".
По думите ѝ през днешния ден в РЗИ – Бургас е бил подаден сигнал от родител и от Министерство на образованието за хранително отравяне на 5 лица на възраст сред 20 и 21 години, които са били на отмора в град Несебър.
Карагьозова уточни, че е известена Областната дирекция по сигурност на храните и незабавно е стартирано епидемиологично изследване, от което е открито, че заболелите са пристигнали от град София на 10-ти август и са настанени в частна квартира в град Несебър. Изхранването им е било на свободна консумация. Елица Карагьозова добави, че на 12 август, неделя, към 19:00 часа стартират недоволства с болки в корема, неколкократни повръщания, разстройство и температура – 38 градуса.
„ Повикан е екип на Бърза помощ–Несебър. След обзор заболелите са превозени до шокова зала на бургаска болница. По данни на почиващите недоволствата са почнали след хранене в заведение за консумация за бързо обслужване, където са консумирали чорба топчета, кебапчета, пържени картофи, пилешки хапки и таратор към 17:00 часа. Не оповестяват за консумация на други храни или питиета “, уточни още Карагьозова.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР