След Google, Twitter, Facebook, WhatsApp и другите онлайн ресурси, без

...
След Google, Twitter, Facebook, WhatsApp и другите онлайн ресурси, без
Коментари Харесай

Китай блокира търсачката на Microsoft

След Гугъл, Twitter, Фейсбук, WhatsApp и другите онлайн запаси, без които за множеството хора интернет е невъобразим, китайските управляващи стопираха достъпа на своите жители до Bing. Търсачката Bing е благосъстоятелност на Microsoft и неповторимото в този случай е, че Bing за разлика от търсачката на Гугъл, чинно филтрираше резултатите от подадените запитвания в сходство с локалните закони.

Информацията за блокирането на Bing в Китай разгласява изданието The New York Times. Уеб порталът означи, че в случай че блокирането не е краткотрайно и остане непрекъснато, то това ще покаже безапелационната решителност на Пекин да не позволява в националното интернет пространство западни компании, без значение от тяхната преданост и подготвеност да се примирят с цензурата.

Китайското министерство, отговорно за филтрирането на информацията в интернет, рядко разяснява блокирането на уеб страниците и услугите и към този момент не оповестява детайлности за Bing. Софтуерният колос удостовери, че неговата търсачка не е налична в Китай. А китайският оператор China Unicom съобщи пред The Financial Times, че Bing се блокира по разпореждане на държавното управление.

Според данните на Greatfire.org – уеб уеб сайтът, извършващ мониторинг на уеб пространството, Bing към този момент е недосегаем единствено в някои райони на страната. Където има достъп, потребителите могат да вкарат в Bing да вземем за пример Далай Лама и да получат комплект държавни материали, че той е духовният водач на тибетските будисти. В останалия свят същото питане води до Уикипедия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР