След големия интерес към първото издание на програма Навън“ и

...
След големия интерес към първото издание на програма Навън“ и
Коментари Харесай

Програма „Навън” за подкрепа на временни художествени инсталации с ново направление за творби в периферията на София

След огромния интерес към първото издание на стратегия „ Навън “ и интерактивната апаратура „ Един Човек ” на Венелин Шурелов , се разисква разширение на обсега на програмата в периферията на града.
Предложението на ръководителя на непрекъснатата комисия по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие Малина Едрева и зам.-кмета на Столична община доцент доктор Тодор Чобанов е да се сътвори ново направление към програмата, наречено „ Открито “. В подготовката на разпоредбите и съдържателния обсег на новото направление се включиха водещи специалисти в региона на образните изкуства и изкуството в обществена среда. По него ще се поддържа финансово реализацията на нови произведения в периферни, нетипични или едва създадени като терен за изкуство места в града.
Възможните местоположения ще бъдат определяни на годишна база по предложение на Експертно-художествения съвет към кмета на Столична община в партньорство с Направление „ Архитектура и градоустройство ”. Селектираните от без значение жури до два плана ще могат да получат оптимално самостоятелно финансиране от 17 000 лева и да бъдат експонирани за не повече от година. Направление “Открито ” на стратегия “Навън ” ще подкрепя и млади създатели, в това число чужденци непрекъснато пребиваващи в България, да осъществят креативните си хрумвания.
Стартът на първото издание на направление „ Открито ” се възнамерява за началото на пролетта на 2021 година, с оповестяването на покана за присъединяване, посочваща съответните местоположения и нужните документи при кандидатстването. По стратегия „ Навън ” се резервира досегашната локация на площадка „ Мавзолей ”, изискванията и реда за кандидатстване, както и процедурата по селекция на плановете ще бъдат като в първото й издание.
Процедурата за писмена социална консултация на новото направление към този момент завърши, следва разпоредбите да бъдат разисквани в непрекъснатите комисии на СОС, а по-късно предложени
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР