След години временно управление и няколко провалени конкурса Изпълнителна дирекция

...
След години временно управление и няколко провалени конкурса Изпълнителна дирекция
Коментари Харесай

Жана Караиванова е новият директор на Филмовия център

След години краткотрайно ръководство и няколко провалени състезанието Изпълнителна дирекция " Национален кино център " (НФЦ) най-накрая има нов шеф. Това е Жана Караиванова-Петрова, актриса и създател на фестивала So Independent.
Караиванова и някогашният шеф на центъра Александър Донев са двамата претенденти, минали летвата от 420 оценъчни точки на комисията, вижда се от известие на уеб страницата на Министерството на културата. Останалите бяха Владимир Гюров и Любомир Янакиев. Любопитното е, че Донев, Гюров и Янакиев се явиха и на предното издание на състезанието през февруари, когато никой от тях не мина чертата.

Жана Караиванова и Иван Киришев бяха новите попълнения при следващото оповестяване на състезанието през април. Първоначално тя не бе позволена поради пропуски в документите, които обаче са били поправени в законовия период. Събеседването, което се организира на 25 октомври, е оповестено в канала на Министерството на културата в YouTube. През август Гюров, Янакиев и Донев приканиха чуването да стане обществено, защото организацията е без титуляр от години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР