След години разработка и няколко отлагания на премиерата, американският специалист в областта

...
След години разработка и няколко
отлагания на премиерата, американският
специалист в областта
Коментари Харесай

Hennessey Venom F5: Новият претендент

След години разработка и няколко отлагания на премиерата, американският специалист в региона на силовия тунинг Hennessey показа напълно новия си автомобил Venom F5, който има упоритостите да се превърне в нов пример в света на хиперколите. Реални доказателства за качествата на модела ще получим през следващата година, когато компанията ще проведе първите тествания с него в контролирана и следена от официални лица среда, като крайната цел е максимална скорост на придвижване от над 500 км/ч.

С базова цена от 2.1 милиона щатски долара и лимитирано на 24 екземпляра производство, всеки един от представителите на Hennessey Venom F5 ще бъде завършен напълно съгласно предпочитанията на бъдещия си притежател.

Hennessey Venom F5 е оборудван с 6.6-литров, V-образен, осемцилиндров турбоагрегат, който е в положение да генерира максимална мощ от 1817 конски сили при 8000/мин и оптимален въртящ миг от 1617 Нм.

В композиция със скромното си тегло от само 1360 кг, Hennessey Venom F5 обещава възможност за ускоряване от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди и от 0 до 200 км/ч за 4.7 секунди.



"Нашите клиенти обичат скоростта и поради тази причина сме изключително ентусиазирани да погледнем отвъд границите на вероятното и да направим опит за нов връх за най-бърз сериен автомобил, само че в това време Venom F5 е повече от единствено скорост и мощ ", коментира Джон Хенеси, създател и изпълнителен шеф на Hennessey. "Автомобилът ще има върхово пътно поведение, качеството е извънредно, има повече от 3000 неповторими елементи, материалите са изтънчени... "
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР