След глобалния срив на Фейсбук и Инстаграм вчера - има

...
След глобалния срив на Фейсбук и Инстаграм вчера - има
Коментари Харесай

Има ли опасност за личните данни след глобалния срив на Фейсбук и Инстаграм

След световния срив на Facebook и Инстаграм през вчерашния ден - има ли заплаха за персоналните данни?

Мнозина от вас го усетиха - през вчерашния ден в продължение на два часа потребителите не можеха да влязат в профилите си. Това провокира суматоха и стана мотив за разнообразни спекулации.

Имаш ли Facebook? - най-задаваният въпрос през вчерашния ден в късния следобяд. Милиони напразни опити за влизане в платформата, последвани от суматоха и промяна на пароли.

После Facebook се върна и светът продължи по-старому.

" В самото начало потеглиха спекулации за хакерска офанзива ", съобщи Любомир Тулев, специалист по киберсигурност.

Хакерска офанзива нямаше. Но разнообразни, явно свързани Facebook страници и групи разгласиха еднотипни известия - внимание, крадат ви профила за секунди.

Причината да го вършат - всяко кликване върху линка, който води до техен уебсайт, им носи пари.

А сривът на платформите в действителност се дължи на механически проблем - това написа нощес представителят на Мета Анди Стоун и се извини на потребителите.

" Никакво терзание за техните персонални данни, техният акаунт не е бил злепоставен, това е напълно вътрешен проблем на Facebook и тъкмо тъй като този проблем, който аргументи недостъп до услугите, дава отговор за тази инспекция на достоверността, за потребителските сметки и той беше недосегаем, тъй че вие колкото и да се пробвате да променяте паролата си, да употребявате кода за двуфакторна верификация, ви споделя, че има проблем и не може да се впишете ", добави Любомир Тулев.

Илън Мъск, притежателят на Екс, не закъсня с реакцията си.

" Ако четете това известие, то е, тъй като нашите сървъри работят ".

Весели мнения имаше и у нас:

Не за първи път Facebook се срутва. Този път обаче това се случи за всички консуматори по едно и също време. Съветът на специалистите, в случай че това се повтори - не изпадайте в суматоха, не бързайте да си сменяте паролата.

" Просто да изчакат, защото Facebook след рестартиране на системата още веднъж ще разрешат достъпа ", сподели още Любомир Тулев, специалист по киберсигурност.

Разбира се постоянно съществува вероятността тъкмо вас да са ви хакнали. Така че най-добре първо питайте някой - Имаш ли Facebook?


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР