След гласуването на текстовете народният представител Христо Петров - Ицо

...
След гласуването на текстовете народният представител Христо Петров - Ицо
Коментари Харесай

Депутатите приеха изпълнителите и творците да имат повече права п...

След гласуването на текстовете националният представител Христо Петров - Ицо Хазарта от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ съобщи, че законопроектът е плод на тригодишни старания и уточни, че би желал по-често да вижда подобен консенсус в пленарната зала, с какъвто е бил признат и законопроектът.

 

Той означи, че с приемането му се реализира по-добра отбрана на правата на създателите, създателите, продуцентите. 

 

" Искам да благодаря на всички адвокати, които работиха по този закон, и на всички вас, че го подкрепихте ", уточни Петров. Без спор мина гласуването на текстовете. 

 

" Аз съм от 2 години тук и може би това е първият път, в който виждам подобен консенсус, с който да бъдат предпазени ползите и на изпълнителите, на създателите, на създателите и на продуцентите. Много бих желал по-често да виждам такива моменти ".

 

С признатите промени се транспонират условия на европейска инструкция от значително значение за даването на по-широк достъп на потребителите в Европейския съюз (ЕС) до телевизионни и радиопрограми с генезис други страни членки. 

 

Измененията в осъществяване на Директива 2019/790 плануват нови правила за авторско право, приспособени към условията на софтуерния прогрес и построяването на Цифров обединен пазар в границите на Европейски Съюз. 

 

Според част от признатите разпореждания, създателят може да желае нарастване на възнаграждението или да претендира за в допълнение заплащане, в случай че в началото контрактуваното заплащане се окаже " очевидно несъразмерно на приходите ", получени от потреблението на творбата. 

 

Депутатите одобриха още, в случай че не се реализира единодушие сред страните, с които е подписан договорът за потребление на обещано произведение, създателят да може да стартира процедура по медиация, както и да предяви иск по правосъден ред, без значение дали е имало такава процедура. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР