След ГЕРБ мога да кажа, че продължих напред. При мен

...
След ГЕРБ мога да кажа, че продължих напред. При мен
Коментари Харесай

Цветанов: Борисов е обграден от хора, които му казват това, което иска да чуе

След ГЕРБ мога да кажа, че продължих напред. При мен сходни интервали постоянно ме стимулират. Убеден съм, че задачите, които съм си сложил, ще дадат резултат. Чисто партийно към този момент съм много по-дистанциран и нямам отношение към предизборния щаб на ГЕРБ. Това съобщи в утринния блок на bTV някогашният зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

На въпрос дали продължава да се чува с премиера Борисов Цветанов отговори, че си приказват чисто делово.

,,Говорим си чисто делово с Борисов, тъй като в случай че кажа другарски, това би било двуличие от мое страна. Но държа да отбележа, че никога не съм афектиран на никого. Сам взех решението да се отдръпва и считам, че то бе правилно'', показа още Цветанов.

,,Дали ще върша политически план? Това е провокативен въпрос. Считам, че с опита, който получих през годините, Евроатлантическият център е най-подходящото, което мога да направя все още, защото образувах и един необикновен екип'', добави той.

,,Всеки, който взе участие в обществено-политическия живот на страната, той постоянно предлага такива решения, които са обвързани с политика'', уточни още Цветанов.

Той добави още, че министър председателят Бойко Борисов е обкръжен от хора, които му споделят това, което той желае да чуе.

,,Още през 2005 година, когато се претенденти за кметските избори в София аз му заявих, че постоянно ще му споделям истината, пък дано той да взима крайното решение. Винаги съм вярвал, че е по-добре да бъдеш прям и откровен и аз постоянно съм бил много прям'', изясни Цветан Цветанов и категорино разгласи, че не търси никакъв реваншизъм от ГЕРБ.

,,Няма такова нещо. В политиката просто би трябвало да оставиш всичко обратно и да вървиш напред, тъй че нямам никакъв реваншизъм и в никакъв случай не съм имал'', акцентира той.

По отношение на шпионския скандал с Русия Цветанов изрази мнение, че не би трябвало да бъдем против Русия, само че би трябвало да пазиме европейските полезности и означи, че новият Евроатлантически център ще показва позиции, които ще бъдат облечени единствено във обстоятелства.

,,За мен е доста по-ключово да вървим към тази посока, която ни дава евроатлантическа полезност. Трябва да имаме един основополагащ трансантлатнически път и връзка с цел да бъде Европа по-силна'', съобщи Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР