След фалита на „Астрал Холидейз” десетки собственици на транспортни фирми

...
След фалита на „Астрал Холидейз” десетки собственици на транспортни фирми
Коментари Харесай

Ще получат ли парите си потърпевши от фалита на „Астрал Холидейз”?

След банкрута на „ Астрал Холидейз” десетки притежатели на транспортни компании и снабдители ще се наредят на опашката на кредиторите, с цел да чакат изплащането на направеното от тях през лятото.

Според техни калкулации обявилият неплатежоспособност туроператор дължи близо 400 000 евро за осъществени услуги. Собственици на компании по Южното Черноморие са подготвени за правосъдни каузи, с цел да получат направеното.

„ Друг метод няма. В правото сме си”, споделят пострадали. Някои от тях считат, че в този момент ще им се наложи да теглят заеми, с цел да се разплатят те със своите снабдители.

Хората, които са си платили екскурзии в „ Астрал Холидейз”, само че няма да ги осъществят поради банкрута на туроператора ще получат пари от застраховките.

„ Сключената застраховка покрива финансовите вреди, които ще понесат клиентите. Лимитът на тази застраховка е 700 000 лв.. Със сигурност ще стигне за всички клиенти. По данни от туроператора те са към 200 човека”, съобщи Николай Генчев, изпълнителен шеф на застрахователното сдружение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР