След европейските титли във всички възрасти идва ред на световната

...
След европейските титли във всички възрасти идва ред на световната
Коментари Харесай

Златното момче на България със силни думи след големия успех

След европейските трофеи във всички възрасти идва ред на международната и олимпийската, безапелационен е българският национал по битка типичен жанр Едмонд Назарян. Както е известно,.

"Чувствам се супер! Дойдох за златото и го взех! Нямах терзание на финала, към този момент съм се борил на тази възраст. Знаех, че би трябвало да бъда оптимално съсредоточен, да не се отпущам. Вече имам европейски трофеи във всички възрасти, в този момент стартирам международните... И след това олимпийската. Не мога да кажа кой орден ми е по-значим. Всеки си има своята цена – реализирани са с доста труд. Всъщност това европейско състезание, а и всички идни шампионати, са подготовка за международното състезание при мъжете. Сигурен съм, че с положителни тренировки ще съумея да сбъдна следващата си фантазия ", съобщи Ераносян в изявление за формалния уеб страница на БФ Борба.

На шампионата за юноши в Рим 20-годишният гений победи с европейската купа в по-горната за него категория до 63 кг на класическия жанр, като реализира 4 безапелационни победи. На финала той победи състезаващия се за Полша Арсланбек Салимов с 11:2. Златото е четвърто в сбирката на Назарян, който има две трофеи на континента при кадетите и по една при юношите и мъжете.

"Същият поляк Еди го победи и на европейското състезание за юноши през предходната година, само че тогава резултатът бе 12:7, а в този момент бе доста по-убедителен – 11:2. Целта ни тази година е международното за мъже, по тази причина го пуснах и на по-горната категория, с цел да натрупа опит с по-тежки състезатели. Иначе до олимпиадата остава твърдо на 60 кг ", съобщи треньорът на Назарян - Емил Иванов.

"Радвам се, че всичко върви, както сме го планували. Трудното в действителност беше преди европейското, когато трябваше да се оправяме със здравословни проблеми, имаше и отчаяние от шампионата "Никола Петров ", само че към този момент всичко е зад тила ни. Отиде на европейско за мъже в Белград, стана втори, което не е по никакъв начин малко. Да се бориш преди този момент на 55 кг и да качиш на 60 кг.... Други борци и победа не могат да вземат, да не приказваме за орден. Иначе конкуренцията в този момент на европейското си беше огромна. Да, нямаше ги руснаците, само че имаше си заместници. На пазара дупки не се получават - когато едни ги няма, други идват на тяхно място. Преди руснаците бяха привилегировани в съдийството, в този момент има нови герои. Турците направиха "панаир " по време на четвъртфиналната среща на Еди – подадоха контестация, ние дадохме контрапротест, който бе почетен. Така приключихме с 8:0. И с това се оправяме! ".

Световното състезание за мъже тази година е в Белград от 10 до 18 септември.

Едмонд Назарян, както и целият народен тим по класическа битка, се прибират на следващия ден, 30 юни, с полет от Белград, който се чака на Терминал 2 в 15,35 часа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР