След Епопеята на забравените няма да допуснем тези, които винаги

...
След Епопеята на забравените няма да допуснем тези, които винаги
Коментари Харесай

Радев на Шипка: Днес казваме Стига! 3-ти март е червената линия на нашето търпение. Не сглобкаджийство ни трябва, а единение около държавността, историята и националното достойство

След " Епопеята на забравените " няма да допуснем тези, които постоянно липсват тук, на върха, да ни натрапят епопея на зачеркнатите. Да манипулират историческата памет, да протягат ръка на български светини и да се чудят по какъв начин през годините да изхвърлят Вазов от учебниците.

Това съобщи президентът Румен Радев в прочувствено слово на връх Шипка.

Ето и цялостната му тирада:

Скъпи сънародници!

Всяка година изкачваме Шипка, с цел да отдадем респект към българските опълченци и воините от императорската войска на Царя Освободител, които в августовските жеги на 1877-ма отстояха нашето право да имаме страна. Вече век и половина възкръснала България е на картата на Европа.

Всички ние на върха, милионите жители на Републиката сме българи и европейци по рождение, история и просвета. Онези, които в никакъв случай не идват на Шипка, имат вяра, че да си европеец, значи да се отречеш от това да бъдеш българин. Това е саморазрушителен комплекс.

Пагубна илюзия е, че да си европеец значи да задраскаш историята, да се присмиваш на традициите, да се срамуваш от знамето и да иронизираш родолюбието.

Непростима безнаказаност е да предаваш идеали, в които са вградили живота и делото си генерации българи. Идеалите на нашите възрожденци, на Левски, Ботев и Гоце Делчев.

Тук, пред Паметника на свободата сме се събрали, с цел да заявим, че след „ епопеята на забравените “ няма да допуснем тези, които постоянно липсват тук, на върха, да ни натрапят епопея на зачеркнатите. Да манипулират историческата памет, да протягат ръка на български светини и да се чудят през годините по какъв начин да изхвърлят Вазов от учебниците.

Днес споделяме стига!

3-ти март е алената линия на нашето самообладание.

Европейска България има бъдеще, единствено когато сложим завършек на политическото безсрамие, което сее ерес и паразитира върху разделянето. Което търгува с всичко българско за своето оцеляване. Не сглобкаджийство ни би трябвало, а единство към държавността, историята и националното достолепие, към демократичните завоевания и свободите на жителите.

Скъпи сънародници,

Днес споделяме НЕ на пълзящата цензура, на доносничеството, на подмяната и свадите, посредством които се прокарва план за отвличане на конституцията. Той планува България да се ръководи от политици, за които българското поданство е детайлност, а политиката е конкурс по угодливост.

Казваме не на опитите за разграждане на държавността с завладяването на институциите за користни политически и стопански цели.

Днес слагаме завършек на противоположното преброяване, на разпада и заявяваме, че България ще пребъде: република на равноправни и свободни жители, които сами вземат решение своето бъдеще. Националното съзнание и гражданската сила са призвани да ни защитят от духовния и моралния крах! Народното придвижване няма да допусне Трети март да бъде премахнат, националната ни памет да бъде изтрита, а българската държавност - разградена!

Вечна памет за героите на Шипченската епопея!

Да живее България!

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР