След епопеята на забравените“ няма да допуснем онези, които винаги

...
След епопеята на забравените“ няма да допуснем онези, които винаги
Коментари Харесай

Радев на Шипка пак блесна със слово

След „ епопеята на забравените “ няма да допуснем тези, които постоянно липсват тук, на върха, да ни натрапят „ епопея на зачеркнатите “. Това сподели в формалното си слово президентът и висш главнокомандващ на въоръжените ни сили Румен Радев.

Той взе участие в тържествената гала във връзка 146-ата годишнина от Шипченската епопея пред Паметника на свободата на връх Свети Никола, предава Българска телеграфна агенция.

„ Всяка година изкачваме Шипка, с цел да отдадем респект към българските опълченци и войните от императорската войска на Царя Освободител, които в августовските жеги на 1877 година отстояха нашето право да имаме страна. Вече век и половина възкръснала България е на картата на Европа. Всички ние тук, на върха, милионите жители на републиката, сме българи и европейци по рождение, история и просвета. Онези, които в никакъв случай не идват на Шипка имат вяра, че да си европеец значи да се отречеш от това да бъдеш българин. Това е саморазрушителен комплекс “, съобщи президентът. 

По думите му е пагубна илюзия, че „ да си европеец значи да си задраскаш историята, да се присмиваш на традициите, да се срамуваш от знамето и да иронизираш родолюбието “.

„ Непростима безнаказаност е да предаваш идеали, в които са вградили живота и делото си генерации българи – идеалите на нашите възрожденци, на Левски, Ботев и Гоце Делчев. Днес тук, пред Паметника на свободата, сме се събрали да заявим, че след „ епопеята на забравените “, няма да допуснем тези, които постоянно липсват тук, на върха, да ни натрапят „ епопея на зачеркнатите “, да манипулират историческата памет, да протягат ръка на български светини и да се чудят по какъв начин през годините да изхвърлят Вазов от учебниците “, сподели още в словото си президентът. 

„ Днес споделяме „ стига “. Трети март е алената линия на нашето самообладание “, съобщи Радев. 

„ Европейска България има бъдеще, единствено когато сложим завършек на политическото безсрамие, което сее ерес и паразитира върху разделянето, което търгува с всичко българско за своето оцеляване “, добави той.

По думите му страната ни се нуждае от единство към държавността, историята и националното достолепие, към демократичните завоевания и свободите на жителите.

„ Скъпи сънародници, през днешния ден споделяме „ не “ на пълзящата цензура, на доносничеството, на подмяната и свадите, посредством които се прокарва план за отвличане на Конституцията. Той планува България да се ръководи от политици, за които българското поданство е детайлност, а политиката е конкурс по угодливост. Казваме „ не “ на опитите за разграждане на държавността, посредством завладяване на институциите за користни, политически и стопански цели. Днес слагаме завършек на противоположното преброяване на разпада и заявяваме, че България ще пребъде “, съобщи президентът. 

Той добави, че страната ни ще е република на свободни и равноправни жители, които сами вземат решение своето бъдеще. 

„ Днес националното съзнание и гражданската сила са призвани да защитят духовния и държавен крах на България. Народното придвижване няма да допусне Трети март да бъде премахнат, националната ни памет - изтрита, а българската държавност – разградена “, сподели още Румен Радев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР