След емоциите от Ролан Гарос топ тенисистките трябваше бързо да

...
След емоциите от Ролан Гарос топ тенисистките трябваше бързо да
Коментари Харесай

WTA ранглиста: Прогрес за Сабаленка; върхово постижение за шампионката от Нотингам

След страстите от Ролан Гарос топ тенисистките трябваше бързо да създадат прехода от клея към тревата и през миналата седмица бе сложено началото на конфликтите върху зелената настилка с конкуренциите в Хертогенбош и Нотингам. В отсъствието на част от фаворитките станахме очевидци на две състезателки, които завоюваха дебютните си трофеи, а това закономерно води и до известни промени при тазседмичното актуализиране на ранглистата, въпреки и те да са доста по-малко в сравнение с преди седем дни.

Без изненади на върха, където Ига Швьонтек продължава да е недостижима и за следващ месец да е окупирала челното място. На цели 4305 пункта зад шампионката от Откритото състезание на Франция пък се намира Анет Контавейт, която записва рекордната си позиция след присъединяване си в Париж, а директно след естонката се подреждат Паула Бадоса и Онс Жабер. Прогрес за Арина Сабаленка от през днешния ден. Беларуската остана на крачка от трофея в Хертогенбош, само че за сметка на това се изкачва с една позиция и към този момент е ракета номер 5, измествайки Мария Сакари. Челната десетка се добавя от Каролина Плишкова, американките Джесика Пегула и Даниел Колинс, както и от Гарбинье Мугуруса.

Освен гореспоменатите разбърквания, няколко тенисистки записват рекордни позиции от през днешния ден. Беатриз Хадад Мая се трансформира в изненадващата шампионка в Нотингам и към този момент се намира на върховото за себе си 32-ро място. По образеца на южноамериканката, Кинуен Женг също може да се похвали с персонален връх от тази седмица. Младата китайка бе единствената, която завоюва сет против Ига Швьонтек по време на Ролан Гарос, а през вчерашния ден победи на WTA 125 надпреварата във Валенсия, което я изкачва до номер 46.

Официалната класация на WTA можете да разгледате.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР