След едва 300 харесвания в социалната мрежа „Фейсбук” тя ще

...
След едва 300 харесвания в социалната мрежа „Фейсбук” тя ще
Коментари Харесай

Проучване: След 300 харесвания „Фейсбук” знае повече за вас, отколкото партньора ви

След едвам 300 лайкове в обществената мрежа „ Фейсбук” тя ще знае повече за вас, в сравнение с сътрудникът ви, сочи изследване на обществената мрежа, направено през 2013 година и представено от Си Ен Ен.

Проучването е извършено от Майкъл Косински, който е специалист по изчислителна логика на психиката. Според него по това какво харесваме онлайн може да се направи доста тъкмо съмнение за нашия темперамент, раса, половост и политическа принадлежност.

Косински създал логаритъм, който познава дали участниците в опита са бели или чернокожи с акуратност от 95%, дали са мъж или жена с акуратност 93%, хетеросексуален или хомосексуален с акуратност 88% и демократ или републиканец с акуратност 85%. Алгоритъмът събира данни от това какво са харесали участниците в изследването.

Само с 10 харесани страници във „ Фейсбук” логаритъмът на Косински ще ви познава по-добре от сътрудниците ви, със 70 лайкове – по-добре от другар или съквартирант, със 150 лайкове ще знае повече за вас от личното ви семейство, а с 300 лайкове – логаритъмът ще ви познава по-добре от личния ви брачен партньор.

Косински е показал и примерни страници, които в случай че сме харесали, приказват за нашия темперамент.

Ако по темперамент сте демократична и артистична натура е доста по-вероятно да сте харесали страници свързани с Оскар Уайлд, Чарлз Буковски, Леонардо да Винчи и други

Косински показва, че най-вероятно и „ Фейсбук” разполага с сходни логаритми, с помощта на които може да направи много положително обосновано съмнение на какви реклами бихте реагирали и какво бихте купили онлайн.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР