След една предвидена едномесечна пауза сезон 2023 в MotoGP се

...
След една предвидена едномесечна пауза сезон 2023 в MotoGP се
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Гран При на Италия в MotoGP

След една планувана едномесечна пауза сезон 2023 в MotoGP се възобновява с една от най-класическите съревнования в кралския клас – тази за Гран При на Италия. От полпозишъна на пистата „ Муджело “ през днешния ден ще започва международният първенец Франческо Баная (Дукати), който ще преследва втората си поредна победа в домашната си конкуренция, в която победи преди 12 месеца.
 Баная с приказен полпозишън за домашната си Гран При на Италия Баная с приказен полпозишън за домашната си Гран При на Италия
Вчера италианецът завоюва спринтовото съревнование, в което на второто място приключи неговият главен преследвач в борбата за международната купа Марко Бедзеки (VR46 Дукати). Преди днешния старт разликата сред двамата италианци на върха в генералното класиране е единствено четири точки, а Бедзеки ще започва от седмата позиция на стартовата решетка.
 Баная победи в спринта на Баная победи в спринта на " Муджело ", Дукати окупира топ 5
Съотборникът на Бедзеки Лука Марини ще започва днешното съревнование от третото място зад Баная и Марк Маркес (Хонда). Първоначално полубратът на Валентино Роси бе класиран на 11-то място на стартовата решетка, само че малко след квалификацията неговата най-бърза обиколка бе възобновена, откакто в началото бе изтрита поради овакантяване на границите на трасето от страна на италианеца. Тази обиколка класира Марини на четвъртата позиция, която след наказването на Алекс Маркес (Грезини Дукати) се трансформира в третата.
 Върнаха най-бързата обиколка на Лука Марини, който ще започва в челото Върнаха най-бързата обиколка на Лука Марини, който ще започва в челото
Испанецът бе глобен с три места поради агресивното си каране на старта на Гран При на Франция преди месец и ще би трябвало да започва шести. Пред него на втория ред ще бъдат Джак Милър (КТМ) и Хорхе Мартин (Прамак Дукати), които ще започва надлежно четвърти и пети.
 Пълно класиране при водачите в MotoGP след спринта на Пълно класиране при водачите в MotoGP след спринта на " Муджело "
Компания на Бедзеки на третата редица ще вършат Алейш Еспаргаро (Априлия) и Йоан Зарко (Прамак Дукати), а на четвъртия ред ще бъдат Брад Биндър (КТМ), Енеа Бастианини (Дукати) и Маверик Винялес (Априлия).

Състезанието за Гран При на Италия, шести кръг за сезон 2023 в MotoGP, стартира през днешния ден в 15:00 часа българско време и ще може да бъде следено онлайн със Sportal.bg .

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР