След една от най-куриозните квалификации в историята на Формула 1

...
След една от най-куриозните квалификации в историята на Формула 1
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ще успее ли Ферари в домашното Гран При?

След една от най-куриозните квалификации в историята на Формула 1 залозите за Гран При на Италия наподобяват още по-високи на първо място за водачите на Ферари. Шарл Льоклер и Себастиан Фетел ще бъдат разграничени от двата Мерцедеса на Люис Хамилтън и Валтери Ботас на стартовата решетка за 14-ия кръг от шампионата. Всички тифози се питат един едничък въпрос – ще бъде ли задоволително това за спиране на тоталната доминация на германците напоследък.

От 2014 година насам надпреварата на „ Монца” непроменяемо се печели от водач на Мерцедес, като 4 от тези триумфа бяха реализирани точно от Хамилтън (оттеглилият се Нико Розберг победи през 2016 година). В хода на тази поредност единствено един път болид на Ферари съумя да завоюва квалификацията – това беше предходната година, когато ветеранът Кими Райконен си напомни чувството какво е да стартираш съревнование от полпозишън. И тогава обаче крайният триумф беше за Хамилтън.

Ще може ли най-сетне Ферари да прекъсне тази мъчителна серия? Проследете най-интересното от развиването на надпреварата с GONG.BG!

Гран При на Италия – статистиката:

Най-много победи (пилот) – Михаел Шумахер и Люис Хамилтън (по 5)

Най-много победи (отбор) – Ферари (19)

Дължина на обиколката – 5,793 км

Състезателна отдалеченост – 306,720 км

Брой обиколки - 53
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР