След една много разочароваща година в отбора на М-Спорт ирландецът

...
След една много разочароваща година в отбора на М-Спорт ирландецът
Коментари Харесай

Брийн обясни защо се върна в Хюндай след разочарованието в М-Спорт

След една доста разочароваща година в тима на М-Спорт ирландецът Крейг Брийн се завръща в състава на Хюндай за сезон 2023 в Световния рали шампионат. В предишното Брийн бе част от корейския производител в интервала 2019-2021, когато кара с лимитирана стратегия в WRC.

Той обаче избра да напусне Хюндай, с цел да стане водач на М-Спорт през 2022, само че този опит докара до единствено два подиума и голям брой произшествия. Именно заради тази причина Брийн и английският екип избраха да се разделят преди приключването на контракта посред им, който бе до края на 2023.
 Крейг Брийн напуща М-Спорт Крейг Брийн напуща М-Спорт
Това разреши на Брийн да се завърне в Хюндай, където още веднъж ще кара с лимитирана стратегия, споделяйки трета кола на отбора с Дани Сордо. Очаква се двамата да запишат подобен брой ралита, в които да поддържат двамата главно състезатели на отбора – Тиери Нювил и Есапека Лапи.
 7 или 8 ралита за Сордо следващата година 7 или 8 ралита за Сордо следващата година
В предишното Брийн се представяше доста мощно при своите участия с Хюндай, като сред 2019 и 2021 той започва в общо 9 ралита, в които записа четири качвания на почетната стълбичка, в това число три следващи през 2021. По думите на самия ирландец точно това сполучливо минало е повода той да избере да се завърне в Хюндай, въпреки и да не е с цялостна стратегия като Лапи и Нювил.

„ За мен това е крачка напред, без значение от количеството надпревари, в които ще вземам участие – сподели Брийн пред motorsport.com. – Вижде, хубаво е да се върна. За мен предходната година беше сложна, на моменти несъмнено беше огромно тестване, само че аз виждам напред към новото начало вкъщи в Хюндай.

„ Това е нещо ново и нямам самообладание всичко да стартира. Просто желая да вляза във форма и да запиша някои положителни резултати. Беше мъчно да съм надалеч от подиума предходната година, тъй че желая да си върна формата.

„ Определено предходните ни триумфи са една от главните аргументи да се върна. Имахме положителни сезони сред 2019 и 2021, тъй че не са замислих, когато тази опция е появи. Радвам се, че нещата се получиха, нямам самообладание сезонът да стартира.

„ В началото водих договаряния да съм титулярен водач, само че кръговратите на пазара на водачите трансформираха това в края на сезона. Аз обаче съм благополучен и се веселя, че още веднъж съм част от Хюндай, най-важното в този момент е да си върна формата и още веднъж да протоколирам положителни резултати “, изясни Брийн.
 Защо Хюндай си върна Брийн и взе Лапи? Защо Хюндай си върна Брийн и взе Лапи?
От Хюндай към момента не са разгласи по кое време ирландецът ще направи своя първи старт от втория си престой в тима. Той сигурно няма да кара на рали „ Монте Карло “ идната седмица, където трите коли на марката ще се ръководят от Нювил, Лапи и Сордо. Вторият кръг за сезона в WRC ще бъде в Швеция от 9 до 12 февруари и е допустимо още там Брийн да направи своя дебют за сезон 2023.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР