След една година затишие хотели, обслужващи животни, се радват на

...
След една година затишие хотели, обслужващи животни, се радват на
Коментари Харесай

Хотелите за животни са препълнени заради отпускарския сезон

След една година мъртвило хотели, обслужващи животни, се радват на взрив на жителите. След като процесът на нормализиране започва 1 юли в Турция, и множеството ограничавания бяха анулирани, настана взрив на резервациите в хотелите за домашни любимци.

Така техните стопани най-сетне могат да се насладят на лятната почивка, до момента в който котките и кучетата са настанени в хотели за животни в цялата страна.

Хотелите, нормално ситуирани в огромните градове, служат като избавление за притежатели на домашни любимци, които не могат да намерят някой, който да се грижи за питомците.

Таркан Йозвардар, притежател на хотел за животни в столицата Анкара и треньор на кучета в продължение на три десетилетия, съобщи, че при неналичието на полицейски час и ограничавания за междуградски пътувания хората в този момент компенсират предходната година и пътуват всеобщо на почивки.

„ Сега сме прекомерно заети. Повечето хора оставят своите домашни любимци тук, до момента в който други търсят и образование за кучетата си “, сподели Йозвардар, пред Анадолската организация (АА).

Той сподели, че множеството хора се оплакват, че не могат да намерят място за животните си, само че нормално вършат в последния миг проекти за това. „ Имаме избран потенциал и хотелът ни беше изцяло запазен един месец по-рано. Нормално е, защото от ден на ден хора отиват на отмора след нормализирането и отпускарския интервал до края на август, сподели той.

Йозвардар предизвести притежателите на домашни любимци да прегледат животните си при ветеринари и да ги имунизират, преди да бъдат оставени в хотелите.

Той сподели, че те постоянно изпращат видеоклипове до притежателите, за това по какъв начин животните си прекарват в хотела. Те даже могат да бъдат проследявани с онлайн камери по 24 часа в денонощието.

Йозвардар означи, че има значителен скок в броя на котките и кучетата, осиновени по време на пандемията, защото хората, затворени вкъщи, се нуждаеха от лоялни приятели.

„ Но хората постоянно не осъзнават разликата сред котките и кучетата като домашни любимци с друго мислене. Кучетата могат елементарно да се приспособяват към нова среда и притежател, само че за котките е доста по-трудно. Котките нормално са нещастни да се реалокират на ново място. “, сподели той

Снимка: Куче в хотел за животни в Истанбул (DHA)
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР