След двустранните разговори с българския си колега Кирил Петков гръцкият

...
След двустранните разговори с българския си колега Кирил Петков гръцкият
Коментари Харесай

Радев благодари на Мицотакис за визитата веднага след съставянето на нов кабинет

След двустранните диалози с българския си сътрудник Кирил Петков гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис се срещна и с президента Румен Радев.

" Визита толкоз скоро след образуването на постоянно държавно управление е явен знак за другарските връзки сред нашите две страни . Гърция и България са доказателство, че в нашия район, насител с история и провокации, може да има връзки на стратегическо партньорство, открит разговор и европейско съдействие ", посочи президентът и изрази вяра - задълбочените диалози на междуправителствено равнище щели да дадат мощен подтик в двустранните връзки сред София и Атина и реализацията на основни планове.
 Газовата връзка с Гърция във фокуса на срещата Петков-Мицотакис Обновена
Газовата връзка с Гърция във фокуса на срещата Петков-Мицотакис

Имаше забавяния, свързани с доставката на материали поради коронавирус пандемията

От своя страна Мицотакис още веднъж акцентира волята си за развиване на връзките сред двете страни и очерта предпочитани браншове - енергетика, гранична сигурност, превоза съгласуваност.

" За нас политическата непоклатимост в другарска и прилежаща страна като България има голямо значение. Както имах опция да кажа на министър-председателя - ние сме отсреща за още по огромно и задълбочено двустранно съдействие ", сподели държавният началник на южната ни съседка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР