След двумесечно прекъсване заради коронавируса днес в Кипър отново се

...
След двумесечно прекъсване заради коронавируса днес в Кипър отново се
Коментари Харесай

Република Кипър отваря училищата

След двумесечно спиране поради ковид през днешния ден в Кипър още веднъж се отварят учебните заведения. В класните стаи се връщат единствено завършващите гимназиите и техническите учебни заведения, за които от 9 юни стартират общокипърските изпити.

Възобновяването на образователната година става при невиждано строги условия за стерилизация на учебните заведения и класните стаи, както и за ограничения за съблюдаване на персонална хигиена и отбрана на учениците и учителите.

Драстично изменена е и организацията на образователния развой. В класните стаи ще има единствено до 12 ученика, по един на чин, ситуирани на разстояние. Освен това зрелостниците ще се редуват - в понеделник, сряда и петък половината от тях ще вървят на занятия, а другата половина - във вторник и четвъртък, като идната седмица ще е противоположното. Оставащите вкъщи ще участват в час дружно със съучениците си отдалечено.

Децата от всички останали класове би трябвало да се върнат в учебно заведение на 21 май, когато в Кипър стартира втората фаза от премахването на ограничаващите ограничения. Това ще стане обаче след оценка на здравните данни.

Правителството реши още да бъдат осъществени 20 000 теста за короновирус за учители, възпитаници и други чиновници в учебните заведения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР