След двумесечно прекъсване жителите на Асеновград подновиха неделните си протести,

...
След двумесечно прекъсване жителите на Асеновград подновиха неделните си протести,
Коментари Харесай

Асеновградчани подновиха неделните си протести след 2-месечно прекъсване

След двумесечно спиране жителите на Асеновград възобновиха неделните си митинги, които бяха обичайни за 55-хилядното населено място под Асеновата цитадела през лятото. Тогава те бяха против бездействието на локалната и държавна власт против циганските безчинства, откакто тайфа мургави безделници нанесоха побой с камъни и прътове над деца спортисти и техните родители и треньори от клуба по кану-каяк „ Асеновец ” на 26 юни на язовир „ 40-те извора ” и в региона на локалната болница.

 Асеновградчани възобновиха неделните си митинги след 2-месечно спиране

Сега станимаклии са недоволни, че повече от 4 месеца няма присъда срещу  11-те роми биячи и от обстоятелството, че Районният съд в Асеновград върна делото на прокуратурата поради позволени процесуални пропуски и отстраняването им. Посочените в разпореждането на магистратите аргументи бяха, че „ в хода на производството са позволени отстраними основни нарушавания на процесуалните правила, касаещи наложителното наличие на обвинителния акт според нормата на чл.246 ал.2 от Наказателно-процесуален кодекс ”.

 Асеновградчани възобновиха неделните си митинги след 2-месечно спиране

Бесни от това решение на съда родители и близки на потърпевшите и поданици на Асеновград взеха решение да възобновят неделните си митинги и шествия в центъра по нормалния си маршрут от паметника на цар Иван Асен Втори през Железния мост над река Чая до постройката на общината.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР