След двугодишното прекъсване, днес имаме възможността да възобновим тази добра

...
След двугодишното прекъсване, днес имаме възможността да възобновим тази добра
Коментари Харесай

Министър Демерджиев откри конкурса „Пътен полицай на годината“

След двугодишното спиране, през днешния ден имаме опцията да обновим тази добра традиция, съобщи вицепремиерът по вътрешна сигурност и публичен ред и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В момента обстановката по пътищата е нелека, само че имам вяра, че с общи старания ще се оправим. Вътрешният министър открои две значими условия за това – готови пътни служители на реда и добра техническа обезпеченост. Първото вие то притежавате, а второто е грижа на управлението, по тази причина вършим всичко належащо сега да получите нужното съоръжение, увери министър Демерджиев.

 

Конкурсът е единствено едно съревнование и не се разграничава по нищо от провокациите, пред които сте изправени всеки ден, добави доктор Надежда Тодоровска от БЧК. Тя подсети, че пътните служители на реда са първите, които се отзовават при тежко пътнотранспортно произшествие, и че тяхната подготовка по оказване на първа долекарска помощ постоянно е решаваща за избавяне на едни живот. Това е повода поради която Червеният кръст да продължи да образова чиновниците на Министерство на вътрешните работи безплатно, изясни доктор Тодоровска.

С думите „ Вие сте тези, които хората виждат пътя, по тази причина е доста значимо да давате добър образец “, към участниците в състезанието се обърна и Росен Рапчев от Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.

На церемонията по откриването участваха шефът на ГДНП основен комисар Атанас Илков, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Калоян Милтенов, , доктор Надежда Тодоровска, заместник-генерален шеф на БЧК, Росен Рапчев - специалист в Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, Емил Панчев, ръководител на СБА и регионалният шеф на София Митко Михайлов.

В надпреварата сили ще мерят тимове от всички регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи и Столична дирекция на вътрешните работи, като тази година вземат участие и два дамски тима. Националният конкурс „ Пътен служител на реда на годината “ е извършен за пръв път през есента на 1992 година в гр. Стара Загора. По правилник право на присъединяване в него имат младши автоконтрольори. Те се състезават в дисциплините Теоретичен изпит по профилирана подготовка; Оказване на първа долекарска помощ на потърпевши при пътнотранспортно катастрофи – доктрина и практика; Стрелба с пистолет; Майсторско ръководство на автомобил; Майсторско ръководство на мотоциклет.



Успоредно с състезанието, за седми път се организира и Денят за предварителна защита на детската пътна сигурност. На бул. „ Витоша “ жителите и гостите на столицата  могат да се срещнат с техническите средства за определяне на използването на наркотични субстанции и на алкохол и да тестват с алкоочила реакциите под влияние на алкохол, да видят част от транспортните средства от автопарка на Министерство на вътрешните работи,  да ревизират за налични контролни точки и нарушавания с опция за връчване на електронни фишове на място. Подготвена е и изненада за децата - редене на пъзели с формата на пътен знак.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР