След двугодишно забавяне нов конкурентен играч навлиза на горещия пазар

...
След двугодишно забавяне нов конкурентен играч навлиза на горещия пазар
Коментари Харесай

Cybertruck - електрическият пикап на Tesla за $60 хил., който може да промени света на автомобилите

След двугодишно закъснение нов конкурентен състезател навлиза на горещия пазар за пикапи - тази седмица компанията на Илон Мъск " Tesla " показа своя електрически пикап Cybertruck, въодушевен от класиката на режисьора Ридли Скот " Блейд Рънър ". Новото транспортно средство обаче се оказа по-скъпо от предстоящото, само че въпреки всичко съумя да впечатли запалянковци.

Главният изпълнителен шеф на Tesla връчи ключовете на първите транспортни средства от този вид по време на специфична гала в централата на компанията в Остин.

Според описанията Cybertruck тегли повече товар от най-мощния пикап и даже превъзхожда спортните коли. Специалната стомана, употребена за външния тип на автомобила, не корозира, а прозорците са устойчиви на патрони.

Ъгловатият електрически пикап от неръждаема стомана от дълго време вълнува почитателите на Tesla, само че многочислените му забавяния накараха някои да се запитат дали автомобилът въобще ще се появи на пазара. Според информация в медиите производството е било извънредно огромно предизвикателство за компанията, най-много заради избора да се употребява ултратвърда неръждаема стомана за екстериора.

Досега Tesla се славеше с продажбата на елегантни седани, в това число Model S и Model X. Cybertruck е първият пикап на Tesla и може да тегли повече от 11 хиляди кг. Той разполага с шест места за пасажери, 17-инчов сензорен екран за навигация за лидера, а електрониката вътре употребява 48-волтова конструкция, което по думите на Мъск съставлява " напълно нова стъпка в технологията ".

Beats a Porsche 911 while towing a 911

— Elon Musk (@elonmusk)
Въпреки положителната характерност, доста от заинтересуваните в Cybertruck останаха разочаровани от оповестената цена. Автомобилът ще се продава с начална цена от 60 990 щатски $, като цената е с 20 хиляди $ по-скъпа от в началото оповестената през 2019 година

В началото Tesla сподели, че електрическият пикап ще коства по-малко от 40 000 $, само че пандемията и последвалият интервал на висока инфлация принудиха компанията да се откаже от това си заричане.

Някои от моделите - като този, който разполага с 600 конски сили, ще се предлага на цена от 79 990 $, а най-високият модел доближава до близо 100 хиляди $.

Популярността на електрическите транспортни средства набъбна през последните години, защото от ден на ден автомобилни производители оферират по-голямо многообразие от модели и цени. Федералното държавно управление също по този начин предлага данъчни облекчения за американците, които купуват избрани електрически автомобили, което основава по-голямо търсене на пазара.

Cybertruck is going to change the industrial design landscape. Watch and see.
— DrKnowItAll (@DrKnowItAll16)
Въпреки че Tesla към този момент приема предварителни поръчки за Cybertruck, за американците и останалите клиенти ще бъде много мъчно да се снабдят с пикапа, най-малко в близкото бъдеще. Миналия месец Мъск съобщи, че ще е належащо време, с цел да се стигне до пълномащабно произвеждане на Cybertruck, тъй като това е " един от тези специфични артикули, които се появяват единствено един път на дълъг интервал от време ".

" А специфичните артикули като този са просто необикновено сложни за стартиране на пазара, с цел да доближат размер, и да бъдат проспериращи ", сподели основният шеф на Tesla през октомври.

Според разбор на компанията за частно банкиране Wedbush през четвъртото тримесечие на 2023 година Tesla евентуално ще създаде единствено сред 2 000 и 3 000 такива коли. Производството евентуално ще доближи 10 хиляди бройки през първата половина на 2024 година

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР