След двугодишно прекъсване без достъп за публика на международния турнир

...
След двугодишно прекъсване без достъп за публика на международния турнир
Коментари Харесай

Публиката се завръща за традиционно състезание по борба у нас

След двугодишно спиране без достъп за аудитория на интернационалния шампионат по класическа и свободна битка за мъже и дами " Дан Колов - Никола Петров ", входът за фенове ще е отворен, оповестява " Boec.BG ".

Надпреварата ще се организира в Двореца на културата и спорта в град Велико Търново от 17-ти до 20-ти февруари. Състезанието се завръща в старопрестолния град след 33-годишна пауза, като до момента единствено един път е бил хазаин на битките в свободния жанр (1989), само че в никакъв случай в класическия.

За последно почитателите се любуваха на битките от влиятелния шампионат " Дан Колов - Никола Петров " през 2019-та в град Русе.
 Биляна Дудова с наградата за най-хубава състезателка на „ Дан Колов “
Биляна Дудова с наградата за най-хубава състезателка на „ Дан Колов “

Първи стана и Микяй Наим

През 2020-та надпреварата по този начин и не се организира поради пандемията от COVID-19. Пловдив въпреки всичко одобри шампионатът през месец април 2021 година, само че аудитория не бе позволена.

Над 400 състезатели от 31 страни са обявиха присъединяване за шампионата. Сред деклариралите присъединяване досега са Съединени американски щати, Русия Германия, Австрия, Норвегия, Швейцария, Естония, Испания, Швеция, Индия, Франция, Хондурас, Дания, Финландия, Алжир, Румъния, Азербайджан, Грузия, Беларус, Казахстан, Молдова и други

В момента националите са на лагер. Борците в класическия и свободния жанр са в Тетевен, а дамите - в Благоевград.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР