След двугодишен период на редовни напомняния за плановете за пускане

...
След двугодишен период на редовни напомняния за плановете за пускане
Коментари Харесай

Прототипи на електромобила Xiaomi MS11 са забелязани да се тестват в Китай

След двугодишен интервал на постоянни напомняния за проектите за стартиране на електрически автомобил, през март тази година ръководителят на Xiaomi даде обещание, че производството на първия модел ще стартира през първата половина на идната година. Според китайските медии тази седмица 4 прототипа на електрически автомобили на марката са били видяни да тестват в Синдзян, като по същото време в района са се изявявали и ръководителите на Xiaomi.

Според Xiaomiui, топ мениджърите на Xiaomi е допустимо да са взели присъединяване в тестването на прототипите на електрическите автомобили MS11, макар че публично са определили времето на пътуването си до района, с цел да тестват потребителските качества на сгъеаемия смарт телефон Xiaomi MIX Fold 3. Сред изображенията, оповестени от Лей Дзюн и Лю Уейбин бяха колективен портрет с банер, на който се загатват маркови електрически коли, както и фотография на две сенки от двама души. Вероятно сенките принадлежат на основния изпълнителен шеф Лей Дзюн и на президента на компанията Лю Уейбин. За местонахождението на ръководителите на Xiaomi в Синдзян може да се съди по геотага на оповестените фотоси.

Сред четирите прототипа на Xiaomi MS11 обгърнати с камуфлажно фолио и други детайли, които бяха видяни по пътищата на Синдзян имаше коли както с LiDAR датчик, по този начин и без него. Най-вероятно съществуването на LiDAR в серийната версия ще зависи от оборудването. Китайските компании се пробват да употребяват LiDAR датчици като част от своите дейни системи за подкрепяне на лидера, само че те не се дават във всички ценови диапазони, защото остават много безценен вид съставни елементи.

При удобно стичане на събитията първият електрически автомобил на Xiaomi може да се появи на пазара още през първото тримесечие на идната година. Не е изненада, че сега той се тества в разнообразни елементи на Китай.

Компанията ще е изправена пред мощна конкуренция от страна на други китайски компании като Xpeng Motors и Li Auto, които в този момент се борят за пазарен дял с по-големи противници като китайската BYD и американската Tesla, която създава електрически коли в завода си в Шанхай.

Xiaomi навлиза в новата сфера в миг, когато главният ѝ бизнес със смарт телефони се свива заради намаляващо търсене на фона на спада в международната стопанска система. Глобалните доставки на Xiaomi са намалели с близо 20% през предходната година, съгласно IDC.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР