След двудневни дебати, депутатите от Събора (парламента) на Хърватия одобриха

...
След двудневни дебати, депутатите от Събора (парламента) на Хърватия одобриха
Коментари Харесай

Ясен е съставът на новото хърватско правителство, то обеща нови заплати

След двудневни диспути, депутатите от Събора (парламента) на Хърватия утвърдиха новия състав на държавното управление, отпред с министър-председателя и водач на ръководещия Хърватски либерален съюз (ХДС) Андрей Пленкович, съобщи БГНЕС.
На 16 юли хърватският президент Зоран Миланович показа на водача на ХДС мандат да сформира ново държавно управление.
Поради ограниченията против ковид, депутатите в хърватския парламент носеха наложителни маски, спазвайки нужното разстояние освен в конферентната зала, само че и в останалите места в Народното събрание. Гордан Яндрокович още веднъж беше определен за ръководител на Народното събрание, като кандидатурата му беше подкрепена от 143 от 144 присъстващи парламентаристи. В същия ден депутатите поставиха клетва, бяха определени заместник-председатели и членове на парламентарните комисии. Вчера Пленкович показа на Народното събрание програмата и състава на новия кабинет на министрите.
За кабинета гласоподаваха 76 депутати от 135 присъстващи, а срещу бяха 59. Заседанието на Народното събрание беше излъчено в Youtube.
Пленкович разгласи, че новото държавно управление ще извърши обещанията си за увеличение на междинната и минималната работни заплати и че междинната заплата в страната за идващите четири години ще бъде 7 600 куни (1010 евро). " За четири години от през днешния ден давам обещание междинна заплата от 7 600 куни ", сподели Пленкович пред хърватския парламент, в отговор на запитвания на депутатите.
Той добави, че в предходния мандат минималната работна заплата е увеличена със 754 куни (около 100 евро) и разгласи, че минималната заплата през идващите четири години ще бъде минимум 4 250 куни (565 евро).
Пленкович добави, че оповестеното от него основаване на 100 000 работни места през идващите 4 години не е инцидентно и се основава на резултатите от работата на неговото държавно управление през последните четири години.
" Тази цифра не е включена в програмата на новото държавно управление вследствие на бездействие, а се основава на резултатите от първия четиригодишен мандат на моето държавно управление, което е основало 110 000 работни места ", за Пленкович пред опозиционните депутати, които сложиха под въпрос реалистичността на тази цифра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР