След две загуби с по 0:2 от Уганда и Египет,

...
След две загуби с по 0:2 от Уганда и Египет,
Коментари Харесай

Разгромна победа запази шансовете на ДР Конго

След две загуби с по 0:2 от Уганда и Египет, ДР Конго разруши с 4:0 Зимбабве в последния си мач от група " А " на Купата на Африка и запази очакванията си за присъединяване на осминафиналите. Два гола за успеха означи Седрик Бакамбю, а останалите попадения бяха дело на Джонатан Болинги и Брит Асомбалонга.

Конгоанците се нуждаеха не просто от три точки, само че и от експресивен реултат, с цел да могат да разчитат да са един от третите тимове с най-хубави индикатори. Още в 4-ата минута Болинги се разписа от близко с глава, а в 34-ата Бакамбю изскочи самичък против вратаря и с външен фалц го преодоля - 2:0.

Отново някогашната звезда на Виляреал опъна мрежата в 65-ата минута. Този път той беше прецизен от дузпа. До края остана време за още един гол, осъществен от резервата Асомбалонга след груба неточност на стража на Зимбабве Елвис Чипезезе.

Загубата изхвърли зимбабвийците от конкуренцията, а ДР Конго ще чака изхода на дуелите от останалите групи, с цел да разбере дали ще се промъкне на осминафиналите.

ЗИМБАБВЕ - ДР КОНГО 0:4
0:1 Дж. Болинги (4)
0:2 С. Бакамбю (34)
0:3 С. Бакамбю (65)
0:4 Б. Асомбалонга (78)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА! Купа на Африка 3 кръг, неделя 30 юни  Зимбабве 0:4краен резулат  ДР Конго
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР