След две седмици ще знаем дали ваксината ни пази от

...
След две седмици ще знаем дали ваксината ни пази от
Коментари Харесай

От Бионтех казаха кога ще стане ясно дали ваксината им е ефективна срещу новия вариант

" След две седмици ще знаем дали имунизацията ни пази от новия вид, за който се оповестява в Южна Африка “, оповестиха от компанията " Бионтех “, създала имунизацията " Комирнати “ в партньорство с фармацевтичната " Пфайзер “.

От " Бионтех “ оповестиха, че към този момент тестват имунизацията си за новия вид. Новата вариация на ковид има 32 разновидности в шиповидния си протеин – частта, която се закача за човешките кафези и популяризира вируса.

" Разбираме терзанията на специалистите, заради което незабавно започнахме инспекция на новия вид с име В.1.1.529. До две седмици ще имаме повече информация “, разясняват от " Бионтех “.

Те допълват, че този вид доста се разграничава от предходните следени разновидности.

" Още преди месеци " Пфайзер “ и " Бионтех “ предприехме ограничения да можем да приспособяваме актуалната ни ваксина в границите на 6 седмици за нови разновидности и да доставим първите количества в границите на 100 дни от производството “, допълват от компанията.

Данните от здравното министерство на Южна Африка сочат, че вид В.1.1.529 е виновен за към 75% от всички случаи, засечени в провинция Готенг, единствено две седмици откакто е засечен за първи път. Това значи, че той се популяризира по-бързо от разновидностите " Бета “ и " Делта “, на които им бяха нужни месеци, с цел да станат доминантни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР