След две седмици има избори. В страната има цяла система,

...
След две седмици има избори. В страната има цяла система,
Коментари Харесай

Атанасов: В страната има цяла система за купуване на гласове, а държавата не противодейства


„ След две седмици има избори. В страната има цяла система, която работи за пазаруване на гласове, а страната не ѝ противодейства. Премиерът Донев, вицепремиерът и вътрешният министър – къде е страната? ГЕРБ и Движение за права и свободи са си разпасали пояса. Явно се усещат облекчени. Има описи, по които едни бригадири вървят и раздават пари. В някои места ги раздадоха. Това се случва в Монтанско, Врачанско, Хасковско, в Пазарджишко “.

Това съобщи в предаването „ 120 минути “ съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов.

„ Тук има две благоприятни условия – или на национално равнище Министерство на вътрешните работи не разпорежда съответни ограничения или долу не се извършват. Основната задача на служебното държавно управление е да организира почтени избори. Те се занимават с уволнения, борят се две БСП-та. Работата на службите и на ДАНС е да наблюдават каналите, а не ние да им подаваме сигнали “, акцентира той.

Руското въздействие у нас

„ Докладът на ДАНС е характерен PR. Не желая повече да разясня. Служебното държавно управление и президентът не вземат участие в изборите и не желая да се занимавам с тях. По време на ръководството на „ Борисовата страна “ нямаше противопоставяне против съветското разузнава. Сега споделяме - вижте какъв брой е ужасно ситуацията. Еми ужасно е, тъй като това години наред е наслагвано. Числеността дипломатическия състав на посолството на Русия надвишаваше сбора на Англия, Франция и Германия взети дружно “.

„ Кметът на Пловдив евроатлантикът Здравко Димитров, представител на евроатлантическата ГЕРБ, е поканил съветския дипломат Елеонора Митрофанова в Пловдив за Съединението “, изясни съпредседателят на " Демократична Бълагрия ".

Според него не е трябвало да се гонят едновременно 70 съветски дипломати, а последователно, като се понижи числеността на дипломатическото посланичество.

„ Трябва да се зададе въпросът дали по време на служебното държавно управление не се възвърне състава на посолството на Русия? “, уточни Атанасов.

Относно енергийната рецесия

„ От създадената електрическа енергия в България се употребява през лятото една четвърт, а през зимата една втора – останалата се продава. При тези високи цени аз желая да попитам къде отиват парите? Много пари отиват в медиатори и този въпрос би трябвало да се реши, тъй като множеството производителите са държавни сдружения “, добави той.

„ Не единствено би трябвало да се вкара таван, а да се вземат ограничения за бедните пластове и дребния бизнес да се вкарат облекчения. Основната причина за високите цени на енергоносителите е войната в Украйна. В тази обстановка страната би трябвало да се намеси. Президентът Радев сподели, че до момента в който има длъжностен кабинет няма да има режим на тока – това значи ли, че като има постоянно ще има режим на тока “, акцентира Атанасов.

След изборите

Съпредседателят на „ Демократична България “ беше безапелационен, че няма да седна на една маса с Бойко Борисов и неговите министри и дефинира партия „ Възраждане “ като новата „ АТАКА “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР