След две отрицателни проби за коронавирус медицинската сестра от Областната

...
След две отрицателни проби за коронавирус медицинската сестра от Областната
Коментари Харесай

От болницата в Габрово с важна новина за двама от заразени с коронавирус

След две негативни проби за ковид здравната сестра от Областната болница в Габрово е изписана и остава още седмица под домашна карантина.

Жената няма недоволства. Тя беше измежду първите у нас с диагноза Covid-19. Здравното заведение реорганизира отделенията, с цел да се приготви при положение на повече тежко болни, оповестява БНР.

Ген. Мутафийски заяви за забавен случай с COVID-19 от София НА ЖИВО

Вероятно до края на седмицата от Габровската болница ще бъде изписана и 75-годишната пациентка, приета в болница при започване на март с пневмония, която даде позитивна проба за новия ковид, и дружно с пациент от Плевен, бяха първите регистрирани случаи у нас.

В момента в здравното заведение няма тежко заболели с дихателна непълнота, чакат се резултатите от тестванията за Covid-19 на пациенти с пневмония, уточни шефът на болничното заведение доктор Минко Михов и добави, че реорганизират отделения, с цел да имат подготвеност, ако обстановката се усложни.

"Разместваме и отделения и целият етаж е свободен. Евентуално част от него ще бъде за личния състав, който ще остане да ги лекува ", разяснява той.

Три локални компании са създали дарения на болничното заведение, има още декларирали подготвеност да оказват помощ със средства за закупуване на инсталация.

"Няколко компании от Габрово подариха 5000 лева, друга компания подари хранителни артикули тяхно произвеждане, с още две компании имаме много напреднали договаряния да закупят нещо трайно – пациентни монитори... "

В момента в Габровска област под домашна карантина са 179 души, завърнали се от рискови дестинации. Задължителната изолираност у дома е изтекла за други 229 души и всички те са здрави.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР